Durerile de cap pot fi provocate de consumul de bacon

Studiile in domeniul nutritiei ne pot da peste cap toate planurile, iar mai nou cercetatorii au aflat de ce apar durerile de cap.

Desigur, este vorba doar despre unul dintre motivele care conduc la aceasta indispozitie.

Desi este foarte important sa nu sarim peste prima masa a zilei, trebuie sa stim si ce sa consumam. Ideea ar fi sa consumam alimente care sa nu ne ingrase, dar sa ne furnizeze energie.

Dificila misiune, nu-i asa? Specialistii americani au ajuns la o concluzie bizara: micul dejun la care consumam bacon, ne poate da dureri de cap.

Da, ai citit bine, la fel se petrece si in cazul carnatilor si a altor mezeluri, observa dailymail.co.uk.

De ce se petrece acest fenomen bizar, care duce la durerile de cap? Ei bine, migrenele apar pe fondul unui continut ridicat de nitrati continuti de aceste alimente. Aceasta substante nu sunt tocmai sigure pentru sanatatea noastra.

Nitratii sunt folositi pentru a prelungi termenul de valabilitate al alimentelor.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din California au observat ca cei care sufera din cauza migrenelor prezinta particularitati.

Acestia prezinta la nivelul gurii bacterii responsabile cu procesarea nitratilor consumati.

Nitratii se transforma in nitriti care creeaza oxidul nitric. Acesta are rolul de a proteja inima, dar are si capacitatea de a declansa durerile de cap.

Iar studiul a mers mai departe. S-a constatat ca si cei care iau medicamtente care contin nitrati se confrunta cu aceeasi problema. Acestia sunt afectati de migrene, in cele mai multe cazuri.

Cercetatorii au mers mai departe si au analizat nivelul de bacterii ce proceseaza nitratii. Asadar, au fost analizate 172 de mostre din saliva si din aproape 2 000 de mostre de fecale.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca migrenele sunt efectul imediat al oxidului nitric, dar sunt necesare mai multe teste in acest domeniu.

Durerile de cap, efectul nitratilor?

Nutritionistii recomanda consumarea a mai putine substante bogate in nitrati cum ar fi: vinul, ciocolata si desigur, mezelurile. Mai ales daca ne confrutam cu durerile de cap.

Desigur ca specialistii care au analizat aceasta situatie vor sa isi dea seama de ce se produce fenomenul, efectiv. Totusi, spera sa si dezvolte o apa de gura bogata in probiotice, care sa previna aceste efecte ale nitratilor.

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *