Mersul descult – impamantarea si efectele sale incredibile

Mersul descult sau impamantarea sunt cam acelasi lucru, iar astazi dorim sa iti precizam efectele incredibile ale acestei activitati atat de eficiente, dar neglijate.

Mai tii minte vremea copilariei cand mai mult ca sigur umblai desculta, vesela si fara griji, simtindu-te minunat? Ei bine, ai putea redescoperi mersul descult sau impamantarea, asa cum numesc expertii acest proces complex, dar simplu de realizat. Cercetarile arata ca, atunci cand umblam desculti prin iarba sau pe plaja este excelent pentru sanatate. Asa ca nu te sfii sa te reconectezi cu natura, asa cum o faceai si in copilarie.

In afara de beneficiile evidente, mersul descult ajuta si la vindecarea anumitor probleme de sanatate, asa ca pregateste-te sa scapi de inflamatii si stres.

De asemenea, in acest fel poti inversa si bolile cardiovasculare, care duc la deces, de cele mai multe ori, in special daca nu se iau masuri pentru vindecare. Desigur, este nevoie si de dieta, optimism si chiar medicamente. Dar iata ca poti face si ceva simplu, dar extrem de eficient.

Mersul descult sau impamantarea – cum se procedeaza?

Tine minte ca mersul descult este ca un masaj natural, contribuind din plin la imbunatatirea functiilor organelor interne. Poate ca nu stiai, dar incaltamintea deformeaza piciorul si ne tine la distanta de energia vindecatoare a pamantului. Tocmai de aceea, de fiecare data cand ai ocazia da-ti pantofii jos. Fie ca esti in parc, la tine in curte sau pe plaja. Profita de fiecare data si incarca-te cu energie de la pamant.

Desigur ca specialistii recomanda sa mergem desculti in jur de 150 de minute saptamanal. Aceasta misiune este putin mai greu de indeplinit, avand in vedere ca stam destul de prost la capitolul spatii verzi. Dar sigur vei reusi sa valorifici momentele petrecute in natura, atat timp cat iti propui.

Dar chiar si 2 minute de mers descult te pot ajuta sa tii la distanta racelile si gripa, arata alte studii. Mersul descult sau impamantarea previne si durerile de spate sau de umeri si intareste semnificativ sistemul imunitar.

Atentie si la tocurile inalte! Este de prisos sa mai spunem ca aceste incaltari provoaca probleme la nivelul articulatiilor si muschilor. Asa ca nu purta in fiecare zi pantofi cu toc inalt si subtire.

 

Mersul descult sau impamantarea – un mod natural de a intari sistemul imunitar!

Vestile bune continua. Cercetarile au mai aratat ca globulele rosii sunt determinate sa se distanteze si sa contribuie la subtierea sangelui, in cazul celor care aleg mersul descult.

In acest fel, tensiunea arteriala scade si sunt prevenite si cheagurile de sange. Asadar, impamantarea are rolul de a reduce inflamatiile din corp, cu succes. Practic, pamantul ne ajuta sa ne detoxifiem si sa renuntam la toxine, in momentul in care realizam acest proces.

Ce alte probleme mai rezolva mersul descult?

Vei vedea ca somnul tau va fi imbunatatit, iar procesul de imbatranire va fi incetinit, mai spun specialistii. Mersul descult, impamantarea si conectarea cu natura pot aduce adevarate beneficii in vietile noastre.

Cel mai bine ar fi petreci cat mai mult timp in natura. De fiecare data bucura-te de aceste privilegii, imbratiseaza un copac si atinge plantele. Te vei bucura de puterea lor vindecatoare.

Cand esti conectat cu pamantul se va crea un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau, asa ca se poate explica si stiintific de ce suntem asa bucurosi cand mergem in picioarele goale.

Incearca sa evadezi cat mai des din cotidian si bucura-te de timpul liber undeva, in natura!

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *