Cum sa eviti certurile in relatia de cuplu?

Cum sa eviti certurile in relatia de cuplu este o intrebare la care multi cauta raspuns. Desigur ca este aproape imposibil sa nu existe niciun conflict. Oricat de bine te-ai intelege cu partenerul, apar mici discutii si certuri care par sa te scoata de pe linia de plutire.

Sa fie oare asa? Sau mai degraba aceste inconveniente sunt mai degraba lectii pentru noi si partenerul? Despre aceste lucruri vom discuta mai pe larg in cele ce urmeaza. Tot atunci vei vedea cum sa eviti certurile in relatia de cuplu si cat de simplu poate fi sa alegi intelegerea.

Suntem un popor de oameni impulsivi si nici nu este de mirare, avand in vedere ce stramosi avem…Dar asta nu este o scuza, ne putem schimba atat timp cat ne dorim sa facem asta.

Cum sa eviti certurile in relatia de cuplu? Numara pana la 3 sau 30!

Un truc vechi, dar care inca functioneaza. Este evident ca atunci cand ne aprindem la orice scanteie avem si noi o problema. De autocontrol. Nu este in regula sa te enervezi imediat, in special cand vorbim despre lucruri superficiale. Doar pentru ca partenerul a scapat un pahar de apa pe jos, nu inseamna ca trebuie sa tipi la el. De fapt, ar trebui sa faci fix invers.

Sprijina-l, aratandu-i ca nu s-a intamplat nimic grav. Viata este mai frumoasa traita in armonie…Si pana la urma, de ce sa te enervezi pentru un incident ca acesta, atat de lipsit de importanta?

Numara pana la 10 si nu te enerva. La fel si in cazul tau, daca scapi ceva sau faci vreo „boacana” fii mai intelegatoare cu tine. Iubirea de sine este importanta, altfel cum am putea sa ii iubim pe ceilalti?

Daca vei reusi sa iti inhibi acest reflex (pentru ca asta este, un reflex conditionat) vei observa ca exista mai multa intelegere in relatia ta de cuplu.

Asculta. Se zice ca nu ascultam cu adevarat ceea ce spune persoana din fata noastra. Iar de cele mai multe ori suntem prea preocupati sa raspundem, in loc sa vedem ce simte cu adevarat acel om. Din pacate, avem tendinta de a ne purta la fel si cu partenerul de viata. Inainte de a-l critica, incearca sa-l intelegi.

Cum sa eviti certurile in cuplu? Incearca sa intelegi ce se petrece

De multe ori, nu putem intelege prin ce trece cel de langa noi. Asa ca nu te grabi sa isti o discutie fara rost. De exemplu, certurile din cauza faptului ca o persoana este „prea sensibila” sau „pune prea mult la suflet” nu-si au rostul. Nu te grabi sa judeci. Mai degraba incearca sa intelegi, vorbeste cu tandrete si rabdare. Cu siguranta vei ajuta mai mult persoana de langa tine, in acest mod.

Cine a castigat ceva vreodata urland si criticand? Evident ca acesta este si unul dintre motivele pentru care iubirea dintre parteneri incepe sa dispara. La inceput avem rabdare si ne purtam frumos cu celalalt. Iar daca ne schimbam brusc este ca un fel de tradare, nu crezi?

Nu mai incerca sa-l controlezi pe partenerul tau. Iar noi femeile avem tendinta de a face acest lucru. Ce daca iubitul sau sotul tau are alta parere fata de tine? La fel, respecta-i decizia de a iesi cu prietenii sau de a face ceva diferit fata de ceea ce ti-ai fi dorit tu. Suntem persoane distincte, asa ca este normal sa gandim diferit.

Ofera-i partenerului de viata libertatea pe care o merita si nu mai incerca sa-l convingi sa faca numai ce vrei tu. Altfel, risti sa-i creezi frustrari. Iar in timp acestea vor izbugni in certuri, garantat!

Cum sa eviti certurile in cuplu? Accepta-l asa cum este

Daca am intelege cu adevarat acest lucru, 80% dintre lucrurile pentru care ne certam ar disparea. Dar, din pacate, avem o greutate in a accepta ca celalalt este diferit de noi. Gandeste si simte altfel, asa ca nu avem de ce sa ne suparam.

De asemenea, accepta-i punctele de vedere, observa daca nu cumva are idei mai bune ca ale tale, in loc sa te superi. Suntem atat de obsedati in a ne apara punctele de vedere, incat am face orice pentru a arata ca avem dreptate. Merita sa ne comportam astfel? Probabil ca nu, iar multe relatii si prietenii se distrug din cauza lipsei de rabdare si de intelegere.

Ce ar fi sa numaram pana la 30 mai des, inainte de a reactiona?

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *