Produse cosmestice complet inutile – pe ce sa NU mai dai banii

Ca multe dintre noi sfarsim prin a cumpara tot felul de produse cosmetice inutile este un fapt binecunoscut. Desigur ca reclamele dese, reducerile sau chiar si un tutorial ne pot face sa cumparam tot felul de lucruri mai putin necesare.

Si uite asa umplem sertarele de produse cosmetice inutile, pe care nu le folosim aproape deloc. Dar, la un moment dat am avut senzatia ca trebuie sa le avem. Asa ca nu am mai stat pe ganduri si am dat o comanda imediat!

Te recunosti in aceasta descriere? Atunci haide sa descoperim impreuna despre ce produse este vorba si sa le evitam pe viitor.

Produse cosmetice inutile – tu ai cumparat vreodata?

Creme anticelulita. Da, pot fi utile, dar in anumite conditii. Daca te astepti sa se produca minunile pe care le vezi in reclame, cu siguranta nu esti pe drumul cel bun. Desigur ca unele dintre acestea pot fi eficiente daca vei tine dieta, vei face sport, masaje, nu vei manca junk-food, etc. Daca nu te simti pregatita sa faci aceste „sacrificii” poti sa fii sigura ca acele creme nu vor face mare lucru pentru tine…

Spray racoritor. Haide sa fim seriosi, de cate ori le folosesti efectiv? Te entuziasmezi un pic la inceput, dupa care acele spray-uri zac intr-un sertar din baie. Ca sa nu mai spunem ca majoritatea sunt pline de chimicale! Si chiar nu ai nevoie de asa ceva. Mai bine foloseste un ulei esential dupa baie, pe care il poti aplica la incheieturi si la nivelul gatului.

Crema pentru cuticule. De cate ori vei avea efectiv rabdare sa o folosesti, ca sa dea „rezultate”? Fara doar si poate ca de cele mai multe ori va face parte dintre acele produse cosmetice inutile. Mai ales ca studiile arata ca nici nu prea au mare efect…Asa ca mai bine foloseste o crema de maini emolienta si lasa manichiurista sa se ocupe de problema cuticulelor.

Produse cosmetice inutile si sprayul pentru fata

Spray pentru fata. Pentru ca tenul tau sa fie hidratat si sanatos este nevoie de o mai mare atentie. Adica o crema naturala, un ulei presat la rece, un scrub natural, etc acestea vor avea efecte pozitive. Dar sprayurile de fata nu fac altceva decat sa miroasa frumos!


Bineinteles ca sunt pline de chimicale care pot afecta pielea sensibila a tenului. Plus ca alte beneficii chiar nu prea are…Alege un ulei de argan sau de migdale dulci, pe post de crema de noapte. Fac minuni, iar tenul tau va arata mai bine ca oricand. Apa micelara este iarasi o alternativa buna si care chiar are efecte pozitive asupra tenului.

Creme pentru varfurile despicate. Realistic vorbind, cum ar putea sa te ajute avand in vedere ca parul tau este deja afectat?! Cel mai bine ar fi sa te tunzi un pic, iar atunci varfurile vor arata bine din nou. Daca vrei sa ai grija de parul tau nu uita sa aplici regulat masti de ulei de masline cu ulei de argan. Las-le sa actioneze in jur de 30 de minute (sau mai mult) inainte de baie. Vei vedea efectele magice pe care le va avea asupra parului tau.

Sampon antimatreata. Daca intr-adevar vrei sa vezi rezultate eficiente, cel mai bine ar fi sa apelezi la un produs profesionist. De obicei se vand la farmacie sau plafare si te pot ajuta. Cele din supermarket care promit marea cu sarea nu sunt de obicei prea eficiente. Plus ca abunda in parabeni si alte substante chimice agresive care nu au cum sa-ti faca bine. Alege produse calitative si nu vei regreta.

Cresterea parului – ce se intampla cand pierzi prea multe fire?

Cu siguranta este o problema la mijloc, un mister pe care ar trebui sa-l elucidezi, pentru a nu mai suferi din aceasta pricina. Caderea severa a parului se poate petrece din cauza…vezi mai multe aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *