Vacantele te fac sa traiesti mai mult

Sigur iti va placea concluzia acestui studiu, in contextul in care se pare ca vacantele te ajuta sa traiesti mai mult, iar sanatatea ta va fi mai buna. Fara doar si poate ca un moment in care te relaxezi intr-un loc minunat, pe care iti doreai sa-l vizitezi dintotdeauna te poate ajuta sa fii mai fericit.

Asadar, specialistii au ajuns la urmatorul deznodamant: vacantele ne scapa de stres, asa ca ai face bine sa te plimbi mai des. Asadar, un studiu recent a analizat oamenii care isi iau vacante mai des si speranta de viata…Vei ramane uimita sa afli concluziile acestei cercetari inedite, in contextul in care pasiunea ta pentru calatorii…este fondata.

Ei bine, speranta de viata va creste odata ce inveti sa te bucuri de viata mai mult si sa iti planifici vacante mai des.

Vacantele iti prelungesc viata – iata de ce

Ei bine, un studiu condus de cercetatorii departamentului de Medicina de la Universitatea din Helsinky a ajuns la o concluzie uimitoare. Acestia au studiat, in prima faza, 1.222 de oameni, nascuti intre 1919 si 1934. Asadar, acesti oameni aveau mai multe lucruri in comun.

Multi dintre ei erau directori executivi si toti erau predispusi la boli de inima. Unii aveau probleme cu greutatea, altii fumau, iar altii se confruntau cu probleme legate de tensiune si colesterol marit. Probabil te gandesti ce legatura are cu vacantele. Vei vedea ca exista o mare conexiune intre aceste aspecte.

Bun. Asadar, dintre cei „studiati”, 612 dintre aceste persoane au primit sfaturi medicale, li s-a spus ce trebuie sa faca pentru a slabi, cum sa se lase de fumat si chiar li s-a prescris o medicamentatie in acest timp. Aceste lucruri s-au intamplat de-a lungul anilor 1974-2004.

Ei bine, ceilalti oameni nu au primit niciun sfat sau consultatie medicala. Iar concluziile acestui studiu au dus la un final incredibil. Cei care nu au primit niciun sfat nu au observat nicio schimbare, in special legata de longevitate, asa cum era de asteptat. Dar cei care au primit sfaturi medicale si au mers deseori in vacanta au vazut schimbari importante. De aici si concluzia ca vacantele te ajuta sa traiesti mai mult!

Vacantele – de ce sunt atat de necesare

Cei care au urmat sfaturile de specialitate si s-au bucurat mai mult de timp liber si concedii au fost cei mai castigati. In sensul ca acestia aveau cu 37% mai multe sanse sa aiba o viata mai lunga, comparativ cu ceilalti. Cei care aveau cel putin 3 saptamani de concediu pe an erau cei mai fericiti si mai sanatosi, conform studiului.

„Vacantele scurte si orele de lucru prelungite sunt asociate cu efecte nocive asupra sanatatii, vorbim chiar si de moarte”, apreciaza dr. Strandberg, unul dintre profesorii care au condus studiul.

Se pare ca cei care au grija de sanatatea lor, diminueaza efectele stresului si sunt mai sanatosi. La fel si oamenii care merg deseori in vacante, weekenduri prelungite, etc. Secretul unei vieti mai lungi si mai frumoase sta in calitatea vietii pe care o ducem!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *