De ce o viata simpla te va face mai fericita?

De ce o viata simpla te va face mai fericita si mai implinita? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei afla cum o existenta armonioasa poate fi cheia succesului in toate ariile vietii.

Deja stim ca posesiunile materiale si alte distrageri de moment nu fac altceva decat sa ne bucure pentru o clipa. Dar pe termen lung nu ne pot ajuta sa fim cu adevarat echilibrati. Tocmai de aceea vrem sa-ti spunem de ce o viata simpla te va face mai fericita. Pentru ca s-ar putea sa fie o informatie revelatoare pentru tine. In special daca ti-ai dat seama ca viata actuala nu te multumeste intru totul.

Poate ca obsesia de a obtine joburi mai bune, case mai mari si mai multi bani nu este tot ceea ce conteaza in ziua de azi.

De ce o viata simpla te va face mai fericita? Pentru ca vei fi mai prezenta

In primul rand, este important sa-ti reamintesti ca viata nu trebuie sa devina stresanta. Iar daca te simti ca si cum ai avea o povara in spate, in fiecare zi, este clar ca nu esti pe drumul cel bun. Obsesia fata de lucruri, bani si alte aspecte materiale te va face sa ratezi bucuriile esentiale ale vietii. Nu vei mai putea vedea frumusetea care te inconjoara. Si probabil ti se va parea mai important sa petreci timp la birou decat cu cei dragi…

In timp aceste lucruri te vor afecta si te vei simti vinovata si nefericita. Dar nu iti face griji, poti iesi din aceasta situatie in care se afla milioane de oameni din lumea occidentala. Pentru ca aceste probleme nu le vei regasi in tarile mai putin dezvoltate, unde oamenii au invatat sa aprecieze si bucuriile mici ale vietii.

Ai observat cum mereu incercam sa ne umplem vietile cu tot felul de activitati? Primul lucru spre schimbare ar fi sa inveti sa te bucuri de timpul liber, chiar daca nu faci ceva spectaculos in acest interval.

Desigur ca este bine sa ai pasiuni si activitati, dar nu este totul. Incearca sa te bucuri de o cafea buna, o carte si un moment de liniste doar pentru tine. S-ar putea sa te indragostesti de aceste activitati…

De ce o viata simpla te va face mai fericita? Mai putine filme, mai multe clipe de liniste

Acest obicei de a ne uita la televizor toata ziua ne distrage enorm. Este minunat sa ai un serial bun pe care sa-l urmaresti, dar cand nu faci nimic altceva…este o problema. Incearca o activitate noua, pilates sau yoga sunt modalitati minunate de a ne elibera de stres si griji.

Vorbeste mai des cu prietenii apropiati, fa-ti timp sa pregatesti o masa buna, savureaza un pahar cu vin si asculta muzica pe care o adori. Da, vorbim despre activitati care la prima vedere nu sunt cine stie, dar s-ar putea sa te bucure mai mult decat ti-ai imagina. Incearca-le doar, in prima faza.

Propune-ti sa petreci mai mult timp cu copiii si partenerul de viata. Nu neglija importanta vietii de cuplu si invata sa faci mai mult pentru celalalt. Ofera-i timpul tau si bucuria de a-l petrece impreuna si vei vedea cum lucrurile incep sa se schimbe in bine.

De ce o viata simpla te va face mai fericita? Vei avea mai multi bani!

Daca inveti sa triezi lucrurile si experientele din viata ta, iti vei da seama curand ca uneori dai banii degeaba. In sensul ca esti tentata sa cumperi lucruri inutile sau care nu iti plac cu adevarat, doar pentru a umple un gol. Dezvata-te de acest obicei si cumpara acele lucruri care sunt necesare si iti produc o reala bucurie.

Obsesia de a cumpara prea multe haine, parfumuri si pantofi nu arata ca esti un om prosper. Prosperitatea reprezinta o stare de bine si nu are de a face cu banii din cont.

Asa ca ai face bine sa te bucuri pentru ceea ce ai deja si vei vedea cum lucrurile vor incepe sa fie mai bune.

Oamenii care sunt mai constienti de ei insisi invata sa puna accent pe aspectele vietii care chiar conteaza. Incepe sa mananci mai sanatos sau bucura-te mai des de o ora de sport. De asemenea, fa un scop in a te elibera de stres. Nu de alta, dar este unul dintre factorii care declanseaza bolile, depresia, starile de anxietate si multe altele.

Odata ce vei incepe sa ai mai mare grija de tine si de sanatatea ta, vei privi viata cu alti ochi. Si te vei simti mai implinita chiar daca viata devine mai simpla in acest mod.

Cum sa scapi de stres – stiai ce parere au psihologii?

Incepe cu activitatea fizica. Cand esti stresata, corpul incepe sa produca hormonul stresului, adica cortizolul. Acesta vine ca un raspuns la situatiile stresante de tipul “lupta sau fugi” . Dar o cantitate mare de cortizol iti poate afecta inima, asa ca stresul este nociv.

Sigur ca nu este cazul sa faci 3 ore de sport pe zi. Incepe cu plimbari lejere, mers pe bicicleta, alergat pe banda, poate si 1-2 sedinte de fitness. Ideea este sa fii activa, nu conteaza atat de mult ce sport alegi, declara specialistii. In acest fel vei fi mai relaxata si te vei putea bucura de viata mai mult…vezi mai multe metode aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *