Ce se intampla atunci cand consumi cacao? Cel mai recent STUDIU

Daca si tu esti fanul deserturilor cu ciocolata si cacao, cu siguranta iti vor placea unele dintre concluziile unui studiu recent. Evident ca asta nu inseamna ca este indicat sa mananci dulciuri cat este ziua de lunga. De fapt, este vorba despre cacao si beneficiile acesteia. Am mai abordat acest subiect, dar astazi venim cu vesti noi in acest sens.

Ce se intampla atunci cand consumi cacao? Se pare ca un consum regulat imbunatateste sanatatea vasculara a creierului si stimuleaza functiile cognitive ale acestuia, arata cele mai recente studii americane si engleze.

O cercetare publicata in Scientific Reports, realizata de specialistii de la Universitatile Birmingham si Illinois a analizat comportamentul a 18 persoane, iar ceea ce au descoperit cu siguranta te va surprinde.

Ce se intampla atunci cand consumi cacao? Sustine sanatatea creierului tau

Acesta ar fi sfatul de baza care reiese de aici. Pentru a testa efectele pe care le are cacaua asupra subiectilor, oamenii de stiinta au facut un experiment interesant.

Au ales 18 nefumatori care nu avusesera probleme cardiace, vasculare sau respiratorii. Participantii alesi aveau varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Cercetatorii au impartit subiectii in 2 grupuri: unii care au consumat cacao bogata in flavanoli si alt grup care a consumat o cacao mai putin calitativa, cu un continut redus de flavonoli.

Va reamintim ca flavonolii sunt antioxidantii continuti de cacao, care ajuta la imbunatatirea memoriei, in special la persoanele in varsta. Deci, care este legatura intre cacao si sanatatea creierului?

Cei care au consumat cacao cu un nivel ridicat de antioxidanti specifici se pot „apara” mai bine impotriva excesului de dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, oxigenarea creierului s-a produs mult mai rapid in cazul primului grup.

Specialistii au remarcat ca acel grup a avut o oxigenare de 3 ori mai eficienta fata de primul, ceea ce scoate in evidenta beneficiile pe care le poate avea aceasta planta asupra sanatatii.

Ce se intampla atunci cand consumi cacao?

Au fost realizate mai multe teste pentru a verifica functia cognitiva a creierului. Din nou, cei care au consumat cacao bogata in flavanoli au avut rezultate mult mai bune decat restul.

Flavanolii se regasesc si in multe fructe si legume, asa ca nu este musai doar sa bei cacao sa sa mananci ciocolata. Cu cat sunt mai puternice culoriile fructelor si legumelor, cu atat contin mai multe vitamine, minerale, nutrienti si antioxidanti.

Asa ca ce ar fi sa bei o cacao in loc de a doua cafea, in fiecare dupa-amiaza? Sau poate vrei sa mananci cateva cubulete de ciocolata neagra in fiecare zi, alegerea iti apartine.

Superalimentul cu 8 folosinte

1. Afrodisiac

Fructul de cacao ajuta la eliberarea endorfinelor in organism. Acestea sunt responsabile pentru starea de bine si de euforie care te fac sa te simti mai fericita. In mod natural, endorfinele sunt eliberate in organism atunci cand te indragostesti si in timpul activitatii sexuale.

2. Cresterea libidoului

Ciocolata a devenit un simbol al iubirii, fiind oferita drept cadou iubitilor si iubitelor, ca urmare a faptului ca ea ajuta la cresterea libidoului.

3. Iti protejeaza inima de bolile cardiovasculare…mai multe despre acest superaliment aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *