Fructul de cacao: superalimentul care iti ajuta organismul

Fructul de cacao aduce cu sine beneficii care iti ajuta organismul atat pe plan fizic cat si psihic. Te protejeaza de bolile de inima, te ajuta sa slabesti, creste imunitatea si iti da energie.

Fructul de cacao

Fructul de cacao este bogat in antioxidanti, plansandu-l in topul alimentelor care te protejeaza impotriva cancerului. Stiai ca fructul contine de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra? El este un alt aliment decat ciocolata procesata. Aceasta din urma contine pe langa cacao si: lapte, zahar si alte ingrediente care nu iti sunt benefice daca sunt consumate pe termen indelungat.

In vremea grecilor, bautura de cacao era cunoscuta ca fiind licoarea zeilor, accesibila doar celor din clasele sociale inalte.

Sfat: pentru a te folosi de beneficiul antioxidantilor din cacao, evita produsele care o combina cu lapte. Studiile arata ca produsele lactate inhiba efectul benefic al antioxidantilor.

Superalimentul cu 8 folosinte

1. Afrodisiac

Fructul de cacao ajuta la eliberarea endorfinelor in organism. Acestea sunt responsabile pentru starea de bine si de euforie care te fac sa te simti mai fericita. In mod natural, endofinele sunt eliberate in organism atunci cand te indragostesti si in timpul activitatii sexuale.

2. Cresterea libidoului

Ciocolata a devenit un simbol al iubirii, fiind oferita drept cadou iubitilor si iubitelor, ca urmare a faptului ca ea ajuta la cresterea libidoului.

3. Iti protejeaza inima de bolile cardiovasculare

Unul din efectele antioxidantilor este acela de a proteja inima de bolile cardiovasculare. Consumul de cacao ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si contribuie la scaderea colesterolului. In acest fel, previne formarea cheagurilor de sange pe artere.

4. Dieta de slabit pe baza de cacao

Unul dintre beneficiile de baza ale consumului de cacao este acela de a reduce tesutul grasimos. Bea o cana de cacao calda inainte de mese pentru a reduce apetitul pentru mancare. Astfel vei tinde sa mananci portii mai mici decat in mod obisnuit, iar nutrientii din cacao vor contribui la metabolizarea grasimilor ajutandu-te sa slabesti usor.

Bei cafea de dimineata? Adauga o lingurita de cacao pudra cat mai pura. Bea cafeaua cu cacao cu aproximativ 10-15 minute inainte de masa si vei slabi fara efort.

Sfat: in loc de produse lactate, adauga lapte de soia, orez sau cocos.

5. Iti da energie pentru intreaga zi

Consuma cacao pentru a elimina starile de oboseala. Prin continutul sau foarte inalt in magneziu, te poti simti plina de energie intr-un mod absolut natural si fara efecte secundare.

6. Boli de oase? Nu si cu cacao

Magneziul contribuie la protejarea impotriva bolilor ca osteoporoza. Mai mult, riscul diabetului de tip 2 si al hipertensiunii arteriale este redus considerabil.

7. Par si unghii sanatoase si frumoase?

Consuma cacao pentru intarirea firului de par si a unghiilor. Prin continutul sau nutritiv, acestea pot fi rejuvenate in mod natural, fie prin consumul de ciocolata neagra sau a fulgilor de cacao.

8. Stresata? Nu si cu cacao

Atunci cand esti stresata, organismul tau produce un hormon numit cortizol. Consuma cacao pentru a reduce hormonul stresului si a restabili echilibrul hormonal al organismului.

Un studiu elvetian arata ca nivelul de stress este redus considerabil dupa ce consumi cacao timp de 2 saptamani.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *