Fructele goji si beneficiile acestora asupra sanatatii

In caz ca nu stiai, fructele goji sunt o adevarata comoara pentru corpul nostru, asa ca ar fi o idee foarte buna sa le introduci in dieta ta, de zi cu zi.

Sunt o adevarata sursa de minerale si vitamine, fiind recomandate ca adjuvant in nenumarate boli. Asa ca, daca nu ai inceput inca, vei vedea ca este cea mai buna idee sa incluzi fructele goji in dieta ta. Dar sa nu mai pierdem vremea.

De ce sunt atat de sanatoase fructele goji?

1. Ajuta la mentinerea tinererii. Un aspect foarte important, in cazul multor femei, asa ca nu ar trebuie deloc neglijat.

Au rolul de a stimula secretia hormonului cresterii (HCH), cunoscut si ca hormonul tineretii. Acest hormon are rolul de a imbunatati somnul, memoria, aspectul fizic general.

2. Vei deveni mai energica. Si nu sunt vorbe goale, vei trai aceasta experienta pe pielea ta, daca vei opta pentru fructele goji. Elimina cu succes starea de oboseala.

3. Echilibreaza nivelul glicemiei. Daca stii ca ai avut probleme de acest gen sau daca mananci prea multe dulciuri, poate nu ar fi rau sa introduci aceste fructe miraculoase in dieta ta.

Indicate in cazul diabeticilor, mai ales ca acestea contin si betaina, cunoscuta pentru preventia impotriva bolilor de factura vasculara.

4. Sustin procesul de slabire. Gratie faptului ca au polizaharide in compozitie, fructele vor favoriza transformarea in energie a alimentelor, asa ca nu te vei ingrasa asa usor, daca le vei consuma.

5. Indicate si in cazul gravidelor. Originare din China, fructele erau folosite sub forma de ceai, pentru a ajuta gravidele care se confrunta cu senzatia de greata, in primele luni de sarcina.

6. Te vindeca de durerile de cap. Chinezii sunt recunoscuti pentru latura lor spirituala, iar acestia considera ca orice om trebuie sa fie echilibrat, adica sa aiba atat energie feminina, cat si masculina. Asa ca echilibrul Yin si Yang este foarte important. Fructele goji contribuie la restabilirea acestuia.

7. Sustine fertilitatea. Femeile care vor sa ramana gravide ar trebui sa consume aceste fructe, se considera ca au rolul de a prelungi viata spermatozoizilor.

8. Digestia va deveni mai buna. Daca te confrunti cu gastrita, goji sunt fructele pe care ar trebui sa le consumi, in special sub forma de suc, sunt foarte usor de digerat.

Fructele goji, cum sa le consumi cu usurinta

Bogate in vitamine si minerale, acestea contin: vitamina A, vitamniele B1, B2, B3, B5 si B6, vitamina C,  magneziu, crom, fier. Contin in jur de 200 de calorii la suta de grame, asa ca reprezinta un mic dejun ideal.

Usor de digerat, acestea pot fi consumate ca atare sau adaugate in terciuri de ovaz sau iaurturi. Cu siguranta te vor incanta, sunt foarte gustoase si hranitoare.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *