Alimente minune, care te pot vindeca de boli cronice

De ceva timp incoace se tot vorbeste de acele alimente minune, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra atat timp cat vrem sa fim sanatoase.

Fara doar si poate nimeni nu poate submina proprietatile legumelor, fructelor si semintelor atat timp cat sunt consumate in proportii corecte. Este clar ca exista anumite mancaruri care aduc mai multe beneficii organismului nostru, fata de altele.

Care sunt acele alimente minune care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra?

1. Legumele cu frunze verzi. Consuma-le cat mai des si in cantitati cat mai mari. Fie ca vorbim despre salata, broccoli, conopida, sfecla  trebuie consumate in mod regulat. In sezon, nu uita de loboda, stevie sau leurda, ideale pentru mentinerea sanatatii.

Mananca cat mai des salate, avocado, rosii, ridichii si toate acele legume minunate pe care ni le ofera sezonul cald.

Au extrem de putine calorii si unde mai pui ca scad drastic riscul de a face infarct sau atac vascular. Avem nevoie de alimente alcaline, sunt cele mai bune pentru organismul nostru. Iar legumele sunt alcaline, spre deosebire de dulciuri procesate, alcool, etc care sunt acide si pot provoca boli autoimune.

2. Turmericul. Un condiment din Asia extrem de apreciat in ultima vreme si nici nu este de mirare. In India de exemplu, este recunoscut pentru proprietatile sale remarcabile, asupra sanatatii. Ingredientul minune din turmeric este curcumina, care s-a dovedit a fi un antioxidant puternic.

Foarte eficient in lupta impotriva cancerului si a altor boli grave. De aceea, ar fi indicat sa il adaugi cat mai des in mancarea ta. Va da o aroma exotica si nu este nevoie de foarte mult pentru a-si face efectul.

Mancarea ta va capata si o culoare interesanta, galben intens, asa ca are si un rol decorativ. Foarte eficient si in bolile de plamani si artrita.

3. Afinele. Printre alte alimente minune se numara si fructele de padure, in special afinele. Acestea sunt vestite pentru vitaminele si fibrele pe care le contin. Foarte indicate in cazul celor care vor sa-si intareasca sistemul imunitar, afinele si-au castigat un adevarat renume si in lupta impotriva cancerului.

Contin acid elagic, care poate induce apoptoza (moartea celulelor maligne) in cancere de piele, san, colon, pancreas, etc. Vitaminele din complexul B, K si C se mai regasesc in afine.

4. Sfecla. Poate ca ai auzit in ultima vreme vorbindu-se de celebrul suc de sfecla, morcovi si mere, foarte eficient in lupta impotriva cancerului. Dar nu numai.

Sfecla are proprietati antioxidante deosebite si va intari sistemul imunitar. Contine o cantitate mare de vitamina K, precum si vitamina A, C, acid folic si fibre. Este indicata si in cadrul bolilor de inima, ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Are un continut mare de iod, facand parte din seria acelor alimente minune, despre care vorbeam.

5. Varza rosie. Adori salata de varza? Ce ar fi ca in loc de cea alba, sa consumi varza rosie? Cu siguranta organismul ti-ar multumi, daca ar putea. De ce? Varza rosie este o ideala sursa de vitamine precum: B6 si vitamina C.

Este bogata in antioxidanti, fibre, nu are multi carbohidrati, asa ca este perfecta si atunci cand esti la dieta. Este bine sa o consume si cei care au probleme cu colesterolul.

Alimente minune pentru mentinerea sanatatii tale

Dupa cum vezi, aceste alimente minune nu fac altceva decat sa te ajute sa iti mentii starea de sanatate sau chiar sa te vindeci. Nu putini sunt cei care au apelat la o dieta sanatoasa, preponderent vegetariana, pentru a slabi sau pentru a se vindeca.

Alege si tu sa mananci sanatos, mai ales in preajma sezonului cald, ai de unde alege fructe si legume.

 

4.88/5 (34)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *