Dieta cu loboda, un mod sanatos de a slabi

Sezonul cald si-a facut aparitia si odata cu el s-a dat startul la dieta cu loboda, una dintre plantele „vedeta” ale anotimpului.

Ce trebuie sa stii, in primul rand, despre loboda? Este una dintre plantele minune, avand in vedere ca abunda in proteine, minerale si vitamine.

Are rol si in reglarea hormonala, contine niveluri ridicate de fier si calciu si stimuleaza crearea globulelor rosii. Loboda ajuta circulatia, oxigenarea celulelor, este implicata si in procesul metabolismului.

Dieta cu loboda si beneficiile ei

Mentionam ca loboda contine vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc si seleniu.

Totodata, este bogata in fibre, esentiale in procesul digestiei, dar contine si acid oxalic. Atentie, persoanele care au pietre la rinichi ar trebui sa o evite, la fel ca si spanacul, nu sunt benefice in aceste cazuri.

Mai trebuie sa stii despre loboda ca are aproape de doua ori mai multa cantitate de vitamina C decat lamaia sau ananasul. Tocmai de aceea, dieta cu loboda nu te va ajuta doar sa slabesti, ci iti vei intari sistemul imunitar.

Ciorba de loboda, „aliatul” tau in lupta cu kilogramele

Loboda contine extrem de putine calorii, aproximativ 20 la suta de grame, dar cu toate acestea este plina de beneficii.

Te va ajuta sa te detoxifici, va combate celebra astenie de primavara si va incetini procesul de imbatranire. Mai are un rol important in imbunatatirea digestiei.

Tocmai pentru ca are capacitatea de a accelera metabolismul si de a vindeca constipatia, loboda este chiar recomandata in curele de slabire.

O dieta cu loboda drept model:

– cel mai important este sa tii dieta intr-un mod riguros, si sa consumi atat la pranz cat si seara ciorba de loboda, in orice cantitate
– consuma 2 litri de lichide pe zi
– ai grija sa nu consumi mai mult de 1400 de calorii pe zi
– vei tine dieta pe o perioada de 14 zile, nu mai mult
– la micul dejun este indicat sa mananci un ou si salata de rosii si castraveti, plus paine integrala. Ca gustare poti alege fructe precum: mere, pere, portocale, capsuni.

In aceasta perioada in care vei tine dieta cu loboda vei slabi cel putin 5 kilograme, daca vei respecta cu strictete regimul.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *