Alimente interzise cand esti la dieta! Ce sa nu mananci

Sezonul calduros se apropie cu pasi repezi si vrei sa fii in forma, asa ca este momentul ideal sa renunti la aceste alimente interzise, pentru a avea un trup de invidiat.
Asa cum si tu stii deja foarte bine, pentru a avea o silueta zvelta este nevoie de sacrificii, iar renuntarea la anumite mancaruri este unul din primii pasi, cand vorbim de pierderea in greutate.

Obisnuiese-te cu ideea de a avea grija de sanatatea ta,  cel mai important moment fiind curatenia. Si nu vorbim despre orice curatenie, ci despre cea pe care trebuie sa o faci in…frigiderul tau.

Este clar ca de multe ori suntem tentate sa cumparam tot felul de alimente care nu sunt deloc indicate in cadrul unei diete, asa ca ar fi bine sa acordam putin mai multa atentie. Pentru a intelege despre ce este vorba, haide sa vedem care sunt acele alimente pline cu calorii „goale”, adica sarace in nutrienti si proteine.

Alimente interzise pe care trebuie sa le arunci din frigider

1. Maioneza. Gustoasa maioneza, care pare sa mearga cu orice mancare aproape…Dar oare cate calorii adauga unei mese? Ei bine, destule cat tu sa nu reusesti sa slabesti tocmai repede. Incearca sa optezi pentru un sos de rosii calitativ sau un mustar natural, fara conservanti, daca vrei sa iti imbunatatesti mancarea.

2. Cafele…deosebite. Desigur ca o cafea cu crema de lapte, spuma, inghetata si zahar din belsug poate fi cu mult mai gustoasa decat una obisnuita, dar oare merita sa o consumi, in aceasta varianta? Desigur ca nu, aceasta fiind una dintre alimentele interzise, dat fiind faptul ca are extrem de multe calorii. Vrei o cafea? Consuma una obisnuita, cu putin zahar brun si fa-ti pofta. PS. O cafea la ibric este cea mai sanatoasa varianta.

3. Carnea procesata. Ce gustoase sunt mezelurile, in orice forma se prezinta. Am crescut cu crenvursti, sunca, parizer…dar oare sa fie acestea indicate, pentru a obtine trupul mult visat? Bineinteles ca nu, este bine sa le eviti cat mai des, acestea fiind pline de chimicale. In afara de faptul ca te vei ingrasa, nu sunt deloc sanatoase, fiind cancerigene, in mare parte.

4. Sucurile carbogazoase. Am mai discutat despre ele si iti readucem aminte ca trebuie sa le elimini din dieta ta. Nu iti vor face decat rau. Pline de zahar si alte substante nocive, aceste bauturi nu fac decat sa iti ingreuneze procesul de slabire. Vrei sa bei ceva aromat? Incearca o limonada sau un fresh de portocalesi te vei incarca cu o portie de sanatate.

5. Inghetata. Alt aliment plin de zahar si grasimi nesanatoase. Incearca sa mananci sau prepara-ti propria inghetata facuta in casa. Sunt o gramada de retete minunate, in acest sens.

6. Mancarea congelata. Pizza, lasagna, burgeri congelati, care, ca prin minune sunt gata in cateva minute. Astfel de alimente interzise sunt adevarate bombe calorice, abunda in sare si E-uri, asa ca ai face bine sa stai departe de ele, nu te vor ajuta sa slabesti, ba chiar din contra. Daca vrei o pizza, alege sa cumperi una de la un restaurant bun sau, de ce nu, prepara chiar tu una.

7. Alcoolul. Dupa cum stii, alcoolul ingrasa si nu este niciun mit in spatele acestei afirmatii. Mai ales berea, care are o gramada de calorii, afectand in acelasi timp ficatul, daca vei consuma in cantitati mari. Este bine sa fii ponderata, din toate punctele de vedere.

Desigur ca cele descrise mai sus sunt doar o parte din acele alimente interzise, despre care vorbeam la inceput. Mai exista multe altele de care ar trebui sa te feresti, cum ar fi mancarea fast-food sau prajelile. Fa miscare, consuma multe lichide, mananca preparate sanatoase, la cuptor sau gratar si vei incepe sa vezi schimbarile, cat de curand.

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *