Vegetarienii sunt mai sanatosi – chiar si cei care fumeaza!

Un studiu recent arata ca, intr-adevar, vegetarienii sunt mai sanatosi. Chiar si cei care fumeaza si beau alcool constant, tot sunt mai sanatosi decat cei care consuma carne.

Cercetarea a scos la iveala o banuiala mai veche a oamenilor de stiinta. Acestia sustin de ceva vreme ca o dieta plant-based poate fi solutia pentru o viata mai sanatoasa. Si mai longeviva. Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza cand vom descoperi de ce vegetarienii sunt mai sanatosi si mai plini de energie.

Da, fructele si legumele iti confera mai multa vitalitate decat ai fi crezut, iar specialistii nu pot decat sa sustina aceasta concluzie!

Vegetarienii sunt mai sanatosi – chiar si cei care fumeaza si beau alcool constant

Poate ca vei ramane surprinsa la auzul acestei vesti, dar studiul englez care a testat nu mai putin de 175.000 de subiecti a ajuns la acest deznodamant. Chiar daca consuma alcool si fumeaza desesori, doar prin simplul fapt ca nu consuma carne vegetarienii sunt mai sanatosi. Si chiar au un tonus mai bun, in comparatie cu restul.

Cercetarea a fost realizata de catre Universitatea din Glasgow, specialistii urmarind nu mai putin de 19 biomarkeri care previn bolile canceroase, cele de inima, diabetul si alte afectiuni grave. Din motive evidente, cei care consuma carne mai rar sau deloc au un colesterol mai mic, ceea ce nu poate fi decat imbucurator. Nu ca ar fi ceva nou, avand in vedere ca dieta saraca in grasimi animale este ideala pentru cei care vor sa previna bolile cardiace.

Iar aceste aspecte sunt cunoscute de multa vreme publicului larg. De asemenea, subiectii vegetarieni aveau o rata mai mica a bolilor canceroase.

Vegetarienii sunt mai sanatosi – rareste consumul de carne

Aceasta poate fi concluzia acestui studiu interesant. Chiar daca mananci carne mai rar, tot va fi foarte bine, iar organismul va fi intr-o forma mai buna.

Studiul a avut in vedere oameni cu varste cuprinse intre 37 si 73 de ani, carora le-a fost analizat modul de viata pe parcusul a 5 ani.

Carlos Celios-Morale, conducatorul acestui studiu a remarcat ca o dieta bogata in seminte, fructe si legume asigura nutrienti de calitate, benefici organismului.

Carnea rosie, mezelurile procesate si lactatele ar trebui consumate mai rar, in special pentru a evita bolile de inima si cancerul.

In acest sens, ai putea adopta regimul flexitarian.

Regimul flexitarian, ce presupune si de ce ar trebui sa-l incerci?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebuie sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.

Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume

– cereale integrale

– paine neagra, din faina integrala

– orez

– oua

– uleiuri presate la rece…mai multe despre regimul flexitarian >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *