Alimente pe care sa NU le cumperi niciodata – lista completa

Poate si tu ai auzit vorbindu-se despre acele alimente pe care sa nu le cumperi niciodata, dar nu stiai exact la ce se refera. Ei bine, astazi suntem aici pentru a face lumina si a te ajuta sa intelegi. Pentru ca este vital sa asimilezi cat mai bine acest subiect.

De ce? Pentru ca traim intr-o perioada ciudata, in care mancarea este otravita efectiv. Cel putin o parte din ea, aici ne referim la acele produse care abunda in chimicale si ne pun viata in pericol. Este vorba despre acele alimente pe care sa nu le cumperi niciodata din supermarket. Sau, mai bine zis, sa nu le cumperi deloc, pentru ca nu sunt indicate.

Sanatatea este unul dintre cele mai importante aspecte, in viata noastra. Asa ca este bine sa ne preocupe. In sensul ca ar trebui sa avem o alimentatie optima si sanatoasa, pe care sa o consumam in fiecare zi. Desigur ca poate, din cand in cand, vom mai trisa.

Esential este sa nu neglijam tot timpul nutritia. Daca vei manca sporadic si un burger sau o pizza, in oras, nu este o problema majora. Dar daca mananci tot timpul doar asa, poti sa fii sigura ca la un moment dat vei „plati” pentru aceste placeri vinovate.

La ce ne referim? Vei afla imediat din cele ce urmeaza.

Alimente pe care sa nu le cumperi niciodata – iata despre ce este vorba

Te va costa scump o alimentatie deficitara, in sensul ca vei plati chiar cu sanatatea ta. Majoritatea bolilor din ziua de astazi ar putea fi prevenite usor, daca oamenii ar manca sanatos. Asa ca nu uita acest lucru, pentru ca poate face diferenta, fara doar si poate.

Alimente pe care sa nu le cumperi niciodata din supermarket:

Unturi de nuci „fara grasimi”. Nucile sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra tocmai pentru ca contin tot felul de grasimi vegetale esentiale. Acestea au grija de inima si sunt mult mai bune decat grasimile animale, care dau colesterol, tensiune arteriala crescuta si multe alte probleme similare. In special daca sunt consumate in exces. Asadar, untul de arahide este sanatos, consumat in cantitati reduse. Iti recomandam sa cumperi de la magazinele naturiste care au si unt de arahide obtinut din nuci rumenite la cuptor, nu prajite.

Evident ca acesta este mult mai sanatos. Cele mai ieftine contin mult zahar, asa ca au mai multe calorii, exact ceea ce nu iti doresti. Asa ca nu este ceva bun ca sunt „mai sarace” in grasimi.

Produse cu „fructe de padure”. Ne referim la cele care promit ca au in compozitie zmeura, afine, mure, etc. Probabil ca-ti imaginai ca nu sunt nici pe departe atat de sanatoase. De cele mai multe ori contin doar chimicale cu gust de afine sau mure, asa ca nu este nici pe departe ceva necesar organismului. Cel mai bine ar fi sa cumperi fructe de padure inghetate, pe care sa le adaugi in smoothie-uri sau sucuri. In acest fel stii sigur ca produsul tau are vitaminele promise.

Alimente pe care sa nu le cumperi niciodata – lista continua!

Produsele de panificatie cu „multicereale”. Desigur ca de cele mai multe ori acestea contin faina rafinata, care nu este deloc indicata. Cel mai bine este sa citesti eticheta inainte, pentru a fi sigura ca acel produs NU contina faina alba, de tip 650. Ar trebui sa contina doar faina integrala, pentru a fi sanatos si pentru a sustine o silueta armonioasa.

La fel iti recomandam sa faci si in cazul in care vrei sa cumperi paste sau orez. Asigura-te ca le cumperi pe cele integrale, poti sa fii sigura ca starea ta de sanatate va fi mai buna, daca vei incepe sa le consumi frecvent. Chiar daca sunt mai scumpe, cu siguranta merita pretul, plus ca vei manca mai putina paine, in acest fel.

Produse fara gluten. Pentru cei care sufera de boala celiaca sunt esentiale, dar sa fie sanatoase, cele care promit marea cu sarea? Depinde foarte mult de brand, multe dintre acestea ofera produse foarte sarace in minerale, nutrienti si vitamine. Asa ca ar fi bine sa te gandesti de 2 ori inainte de a cumpara. Asigura-te ca firmele de la care cumperi sunt serioase si ofera produse calitative.

Simptomele alergiei la gluten asociate cu boala celiaca

Simptomele alergiei la gluten asociate cu boala celiaca pot aparea la orice varsta si pot fi: oboseala nejustificata, diaree, anemie, dureri abdominale, afte bucale, depresie, dermatite, afectiuni dentare, osteoporoza si uneori, infertilitate.

In ciuda faptului ca aproximativ 40% din oameni sufera…mai multe despre dieta fara gluten aici >>>

Alimente pe care sa nu le cumperi niciodata – credeai ca fructele in conserve sunt sanatoase?!

Compot si alte fructe in conserve. De cele mai multe ori abunda in zahar, ceea ce nu face decat sa ne ingrase si imbolnaveasca! Zaharul este un factor decisiv in declansarea bolilor cronice. Asa ca alege fructele proaspete, chiar si cele din supermarket. Mai bine decat sa le consumi pe cele din conserve.

Sandvisuri gata de cumparat. Sau alte gustari similare…din pacate nu sunt deloc indicate. Pentru a avea acea aroma sunt adaugate tot felul de chimicale si aditivi. Asa ca cel mai bine este sa cumperi tu ingredientele si sa pregatesti cateva sandvisuri, chiar nu este atat de complicat.

Popcorn pentru microunde. Da, suna delicios, dar este pe lista acelor alimente pe care sa nu le cumperi niciodata. De ce? Pentru ca in aceasta formula abunda in calorii si chimicale, datorita adaosurilor. De unde crezi ca vine acea aroma delicioasa de unt sau cascaval? Ai ghicit, chimicalele continute o confera… Cel mai bine cumpara porumb si prepara-l chiar tu la tine acasa, intr-un tuci. Adauga la final sare de mare neiodata si putin piper. Vei obtine o gustare saraca in calorii, dar savuroara si satioasa!

Produse semipreparate. Probabil iti imaginezi ca acei burgeri, snitele sau fripturi care se fac in 5 minute nu sunt deloc sanatoase. Abunda in aditivi cancerigeni si alte „minuni”, asa ca evita-le pe cat posibil. Evita si pizza sau pastele care se fac rapid, fara ca tu sa faci nimic! Este de la sine inteles ca acestea nu sustin starea de sanatate.

4.59/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *