Cu ce poti inlocui oul in retetele de post?

Ei bine, postul a venit din nou, iar tu poate ca te gandesti iarasi cu ce poti inlocui oul. Pentru ca nu este simplu sa gatesti 100% de post, adica vegan. Asta daca vrei sa mananci sanatos. Multe persoane consuma in post tot felul de alimente care ingrasa si nu sunt tocmai bogate in nutrienti si vitamine.

Ne referim aici la fasole, zacusca, cartofi si multa paine…Multe persoane consuma aceste alimente in post si apoi se mira ca nu slabesc. Nici nu este de mirare, aceste combinatii sunt foarte calorice, iar asocierea cu paine nu face decat sa te ingrase. Asa ca este momentul sa inveti sa prepari mese vegane, adica lipsite de orice fel de ingrediente de factura animala.

Mult mai sanatoase, acestea ar trebui consumate de cateva ori pe saptamana si atunci cand nu tii post. Pentru a sustine starea de sanatate, organismul are nevoie de aceasta detoxifiere. Asa ca nu te sfii sa incerci si tu sa reduci consumul de carne, tot timpul anului.

Tot mai multe studii atesta ca produsele animale nu sunt asa de sanatoase cum se credea, asa ca este momentul sa le mai reduci. In special ca exista atatea retete sanatoase si savuroase, fara carne, lactate si oua.

Cu ce poti inlocui oul – iata despre ce este vorba

Oul este unul dintre acele ingrediente care si-a castigat popularitatea datorita aromei sale, in special in alaturarea cu alte alimente gustoase. O omleta simpla nu se poate compara cu cea cu branza sau ciuperci, la care mai adaugi si o salata de rosii si castraveti. Stim, le adori, dar poate ca nu ar fi cazul le consumi atat de des. In special daca vrei sa tii post sau pur si simplu te gandesti sa faci un detox.

Asa ca haide sa vedem cu ce poti inlocui oul:

Fulgi de drojdie inactiva. Poate ca ti se pare o denumire ciudata si nu prea te atrage ideea, dar crede-ne ca sunt minunati. Si nu doar pentru faptul ca leaga cu succes compozitiile, ci si pentru gustul lor unic. Acest „parmezan” vegetal poate fi presarat peste paste sau orezuri si ii va conferi o aroma unica. Nu ne crezi? Da o fuga pana la un plafar si cumpara o punga, nu vei regreta, iar pretul este unul mai mult decat decent.

Daca nu tii post poti inlocui cu unt. Sau putin iaurt, acestea au de asemenea rolul de a lega compozitiile. Asa ca vei reusi sa prepari cu succes acele chiftelute vegetariene la care visezi.

Piure de banana. Vrei sa prepari dulciuri de post, dar nu stii cum poti proceda fara oua? Atunci incearca piureul de banane, care poate inchega foarte bine compozitia prajiturilor sau a clatitelor, de exemplu. Nu te sfii si incearca aceasta varianta. S-ar putea sa iti placa mai mult decat varianta cu oua.

Cu ce poti inlocui oul – seminte de chia sau in

Semintele de chia sau in. Perfecte in legarea compozitiilor, pe cele de in le poti rasni, pentru a folosi faina rezultata. Incearca sa prepari chiar si sosuri vegetale cu ajutorul acestor ingrediente, nu vei regreta.

Unt de arahide. Da, un foarte bun inlocuitor, asa ca in loc de oua vei folosi 2-3 linguri de unt de arahide. Iar mancarurile tale vor avea si o aroma subtila de nuci. Cu siguranta vor fi pe placul tuturor.

Tofu. Crema de tofu poate fi un inlocuitor minunat, in special daca vei cumpara un produs din soia calitativ. In acest sens, cumpara crema de tofu de la magazinele naturiste, care comercializeaza produse calitative si sanatoase.

Nu uita ca cel mai bine este sa te rezumi la 2-3 oua pe saptamana, daca vrei sa fii sanatoasa. Acesta are in compozitie si hormoni, la fel ca si lactatele, asa ca nu este bine sa exagerezi cu consumul de oua. In special ca exista atatea variante de retete vegetariene absolut delicioase, pentru micul dejun. Sa nu uitam de cerealele integrale cu lapte vegetal si fructe, pate-urile de linte sau ciuperci, tofu afumat cu paine integrala si rosii, crema de avocado si multe altele.

Asigura-te ca in post variezi retetele si ai parte de toate vitaminele si mineralele necesare!

Iata cateva retete vegetariene delicioase:

  1. Sos “de branza” pentru paste, orez, legume fierte, etc

Ai nevoie de:

– o mana de caju (lasat la hidratat cateva ore, intr-o cana cu apa)
– drojdie inactiva, o lingura
– 1 lingurita de mustar
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– o ceapa

…vezi mai multe retete vegetariene de post aici >>>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *