Relatia de cuplu: angajamentele si asumarea sunt esentiale

Despre relatia de cuplu se pot spune enorm de multe lucruri. Dar un lucru este cert inca de la bun inceput: daca nu exista asumare…nu exista nicio relatie!

Evident ca majoritatea femeilor vor sti la ce ne referim, in special ca problema angajamentului este una des intalnita in ziua de astazi. Cu alte cuvinte, vorbim despre barbatii (dar exista si femei care au aceasta problema) care nu isi asuma relatia de cuplu.

Pe scurt, ba vor sa fie cu tine, ba iti dau de inteles ca doresc sa fie liberi. Cum tratezi aceste lucruri si cum iti poti da seama daca un barbat vrea sau nu o relatie serioasa cu tine? Iti vom explica in cele ce urmeaza cum gandesc barbatii care nu isi doresc, de fapt, o relatie pe termen lung.

Relatia de cuplu – de ce asumarea este vitala?

Pentru ca doar in acel moment poti sa iti dai seama daca un barbat te vrea sau nu in viata lui. Desigur ca exista niste pasi clari, care iti vor spune cum stau lucrurile. In primul rand, se tine de promisiuni? Daca te invita in oras isi face aparitia si nu are tendinta sa amane? Daca remarci inca de la inceput ca barbatul cu care te vezi gaseste motive pentru a nu veni la intalnirea cu tine…gandeste-te de doua ori daca mai este cazul sa te intalnesti cu el. Psihologii specializati in relatia de cuplu precizeaza ca, de regula, barbatii care au o fobie cu privire la asumare manifesta acest comportament.

Adica intarzie la intalniri sau nu ifi fac aparitia, nu te prezinta prietenilor, va vedeti doar atunci cand doreste el, in anumite zile ale saptamanii, etc. Apropo, atentie la ultimul aspect, pentru ca cei care prefera doar anumite zile sau momente pentru a te vedea…ar putea fi insurati. Iar acestia profita de clipele in care stiu ca vor fi singuri, iar sotiile nu vor fi in preajma, etc.

Asa ca nu te sfii sa pui intrebari barbatului cu care te intalnesti, inca de la inceput. Lasa la o parte frica de a nu parea cicalitoare, este mai bine decat sa descoperi peste doua luni ca este casatorit si are 2 copii. Barbatii evazivi tind sa ascunda lucruri, asa ca fii cu ochii in patru, daca te vezi cu un astfel de barbat.

Este mai bine sa afli inca de la inceput cum stau lucrurile, de fapt.

Cheia pentru ca un cuplu sa fie fericit si durabil se afla in calitatea legaturii emotionale dintre cele doua persoane.

Relatia de cuplu – ce inseamna teama de implicare?

Ne referim la acele persoane care cauta sa tina relatia pe loc. Ai remarcat un astfel de comportament? Sunt cei care, atunci cand relatia incepe sa mearga din ce in ce mai bine, bat in retragere. Nu pentru ca nu ar iubi, ci din cauza unei frici uriase legata de casatorie si asumarea pe termen nedefinit a unei relatii.

In ziua de astazi, acest comportament a devenit aproape un fenomen, nu putini fiind cei carora le este teama de relatii serioase. Steven Carter si Julia Sokol povestesc mai multe despre acest fenomen in cartea intitulata „Barbati care nu pot iubi”.

Acestia explica cum o femeie inteligenta trebuie sa invete sa nu inchida ochii si sa observe comportamentul partenerului ei. Este imposibil ca un astfel de barbat sa nu aiba un tipar. Daca observi ca te tine mereu la distanta, nu vrea sa-l suni prea des sau te cauta doar o data la cateva zile, de teama sa nu va apropiati…mai bine fugi tu! Cei doi explica de ce o femeie nu poate schimba un barbat care are astfel de credinte adanc inradacinate.

Un astfel de partener cauta motive de cearta din senin, se poarta indiferent si evita discutiile despre viitor. Asa ca data viitoare cand apare un barbat de acest gen in viata ta, fii atenta la detalii si nu lasa magia de la inceput sa te deruteze. Semne exista mereu, trebuie doar sa le acorzi atentie.

Relatia de cuplu abuziva emotional – cum o recunosti?

In relatiile abuzive intotdeauna cineva vrea sa detina controlul. Desigur ca vorbim despre cel care initiaza abuzurile verbale sau tacite.

Cu siguranta ai intalnit astfel de persoane. Care tot timpul vor sa stie unde este partenerul, cu cine, de ce a intarziat chiar si 5 minute, etc. Bineinteles ca nu este o situatie normala absolut deloc.

In acest mod nu faci decat sa il lasi pe partener sa te manipuleze, in special cand lucrurile o iau ranza. Adica abuzatorul vrea sa cunoasca si controleze chiar si cel mai mic detaliu din viata partenerului…mai multe despre relatiile abuzive aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *