Puterea prezentului. Sau cum sa ai o viata mai fericita

Secolul 21 reprezinta o perioada a schimbarilor la nivel mondial, iar curentele spirituale sunt la putere, tocmai de aceea in ultima vreme se tot vorbeste despre…puterea prezentului.

Ce inseamna a fi in momentul prezent? De ce ne-ar ajuta acest concept sa fim mai fericiti? De ce nu este bine sa ne gandim excesiv la viitor si ce ne poate aduce prezentul?

Despre toate acestea vom discuta astazi si speram sa te ajutam sa intelegi ca puterea prezentului este o forta mai mare decat ti-ai fi putut imagina vreodata. Iar conceptul din spatele acestei sintagme este mult mai simplu decat ai crede.

Eckhart Tolle este scriitorul care ne-a adus aminte ca ar trebui sa ne bucuram mai mult de ce avem in momentul de fata. Desigur ca viitorul poate fi important, iar trecutul ne poate ajuta sa tragem niste invataminte…Dar oare de ce se atribuie o importanta atat de mica momentului prezent?

Latinii ne-au invatat inca din timpuri stravechi ca trebuie sa traim clipa. De unde si celebrul proverb – Carpe Diem.

Ce ar trebui sa facem pentru a ne bucura mai mult de momentul prezent? Vei descoperi imediat.

Puterea prezentului – sau cum sa te bucuri mai mult de viata, in fiecare zi

Eckhart Tolle ne dezvaluie in cartile sale, deja celebre, ca ar trebui sa ne preocupe mai mult sa traim clipa de fata, indiferent de cum se prezinta aceasta. Esti trist? Nicio problema, accepta in primul rand acest gand si nu te opune lui. Esti fericit? Bucura-te de moment, dar fii constient ca si acesta este trecator…La fel ca intreaga viata.

In viziunea scriitorului, omenirea se afla intr-un punct critic, tocmai din cauza faptului ca nu conteneste sa isi faca griji incontinuu, pentru tot felul de lucruri. Desigur ca este important sa iti rezolvi problemele, dar oare ar trebui sa ne gandim non-stop la asta?

In cartea „Puterea Prezentului”, Tolle ne explica cum o criza existentiala cu care s-a confruntat in tinerete i-a schimbat viata pentru totdeauna. In bine. A invatat sa se bucure de frumusetea unei flori, de ciripitul pasarelelor sau de un apus minunat. Toate acestea sunt lucruri care trec neobservate de cele mai multe ori.

Am devenit mult prea obsedati sa pozam aceste lucruri, dar in realitate nu le traim…De ce credeti ca secolul 21 a debutat cu o serie de boli fatale, cu care se confrunta in special omul modern? Este vorba despre o criza a identitatii, iar stresul ne mananca de vii, puncteaza Tolle.

Iar cercetatorii par sa il sustina, avand in vedere ca mai multe teorii au demonstrat ca stresul si agitatia stau la baza majoritatii bolilor cronice. Da, vorbim despre cancer, diabet, probleme cardiace, depresii.

Puterea prezentului – incotro sa o apucam?!

Toate acestea pot fi prevenite si vindecate printr-o schimbare a perceptiei, de cele mai multe ori. Desigur ca si o viata ordonata si o nutritie pe masura ajuta mult. Ce este de facut? Conform lui Tolle, ar trebui sa incepem sa ignoram gandurile negative si comportamentele distructive. Este singura noastra solutie.

In acest fel, vom incepe sa punem accent pe lucrurile mai importante cum ar fi: iubirea, respectul de sine si simpla bucurie de a fi in viata.

In goana dupa averi, oamenii au inceput sa uite de adevaratele bucurii ale vietii. Incapabili sa mai ofere iubirea, acestia uita de momentul prezent si au senzatia ca totul poate fi cumparat cu bani. Dar uita ca averile acumulate, de cele mai multe ori, au fost construite cu un pret mult prea mare. Lipsa timpului liber, munca in exces si dorinta de a acumula cat mai multe lucruri materiale ne fac sa uitam ca puterea prezentului este uriasa.

De ce credeti ca oamenii simpli sunt capabili sa iubeasca si sa se bucure de viata, in pofida faptului ca nu au foarte multi bani in cont?

Merita sa ne punem aceasta intrebare, iar raspunul s-ar putea sa ne uimeasca.

Puterea prezentului – sau cum sa iti dai seama ce reprezinta viata

„Puterea prezentului”, alaturi de „Un pamant nou”, scrisa tot de Echkart Tolle sunt doua carti care au reusit sa schimbe oameni din intreaga lume. Poate ar trebui sa incerci si tu sa le citesti, vei ramane uimit de veridicitatea acestor scrieri. Un intelept modern, in acest fel ar putea fi descris Tolle…

Iti recomandam sa incepi sa te bucuri mai mult de ceea ce ai, de clipa de fata, de familie, prieteni si…de viata in general! Incepe cu o meditatie, linisteste-ti mintea, lasa la o parte negativitatea si creeaza viata la care mereu ai visat. Nu mai fi prizonierul gandurilor tale, noi suntem creatorii vietii noastre.

Repeta acest lucru cat mai des si vei incepe sa pui aceasta teorie in aplicare, mai repede decat ai fi crezut. Carpe Diem!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *