Ce se intampla daca mananci o banana pe zi?

Putina lume stie ce se intampla daca mananci o banana pe zi, asa ca este momentul sa afli cate beneficii au aceste fructe. Multe femei au tendinta sa le evite uneori, pe motiv ca ingrasa. Sa fie oare asa? Sau este vorba, mai degraba, despre faptul ca bananele in combinatie cu alte fructe sau alimente pot ingrasa?! A doua varianta este sigura, avand in vedere ca o banana nu are mai mult de 90-100 de calorii.

Iar daca le servesti dimineata la micul dejun, in cereale sau smoothie-uri, poti sa fii sigura ca vei avea o senzatie de satietate.

Ce se intampla daca mananci o banana pe zi? Vei avea mai multa energie, te vei simti mai bine, iar fibrele te vor ajuta sa ai o digestie mai buna.

Aceste fructe apreciate de catre intreaga lume sunt o adevarata minune, avand proteine si potasiu in compozitie. Dar haide sa descoperim mai multe impreuna.

Ce se intampla daca mananci o banana pe zi? Vei ramane uimita

Usor de consumat, sunt printre cele mai populare fructe din lume. O gustare perfecta si bogata in antioxidanti, care abunda si in nutrienti. Cu cat le lasi mai mult, cu atat vor avea un continut mai mare de zahar, asa ca atentie! Daca esti la dieta, alege-le pe cele mai verzi, au mai putin zahar.

Ce se intampla daca mananci o banana pe zi si ce vitamine contine?

Vorbim despre: potasiu, magneziu, mangan, fibre, cupru dar si vitaminele B6 si C. Bogate in amidon rezistent, bananele verzi au rolul de a te feri de o glicemie ridicata, de exemplu. Acest amidon rezistent continut de bananele mai putin coapte vine cu o gramada de beneficii:

  • te fereste de bolile specifice colonului
  • iti confera o stare de satietate
  • reduce rezistenta la insulina
  • scade nivelul glicemiei dupa mese

Pectina este alta fibra regasita si in banane, avand rolul de a scadea apetitul si de a modera glicemia. Te va feri si de cancerul de colon, mai arata studiile.

Ce se intampla daca mananci o banana pe zi? Va fi sustinut procesul de slabire?

Nu prea exista studii relevante in acest sens. Totusi, un studiu despre obezitate arata ca bananele verzi ajuta mult si in procesul de slabire. Avand in vedere ca au multe fibre, dar mai putin zahar, bananele verzi (sau mai putin coapte) pot fi excelente in diete. Vor reduce senzatia de foame si confera energia necesara pentru a face sport, de exemplu.

Nu uita ca bananele sunt o sursa minunata de potasiu, asa ca consuma-le mai des pentru a avea energia necesara. Fie ca vorbim despre o gustare, un smoothie sau o banana bread un lucru este cert. Acest fructe sunt minunate, in special cand vrei o gustare sanatoasa si rapida!

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *