Dieta frugivora sau cu fructe. Slabesti sanatos!

Despre dieta frugivora sigur ai mai auzit, in special in ultima vreme, avand in vedere ca tot mai multi romani vor sa slabeasca intr-un mod sanatos. Este clar ca oamenii au devenit mult mai interesati de starea de sanatate, iar statisticile arata acest aspect.

Romanii sunt mari amatori de smoothie-uri, iar multi dintre ei le consuma inca de la prima ora. Dieta frugivora sau dieta cu fructe este varianta extinsa a smoothie-urilor. In sensul ca vei consuma mai multe! Iar fructele vor fi, fara doar si poate, „vedetele” de necontestat ale regimului.

Multi cred ca dieta ar fi foarte scumpa, pentru ca fructele sunt costisitoare. Nu este deloc asa, in special daca vei merge in piata, unde inca mai gasesti tarani care aduc tot felul de fructe, chiar si iarna. Dar haide sa aflam mai multe despre dieta cu fructe.

Dieta frugivora sau cum sa slabesti intr-un mod „dulce” si sanatos

Desigur ca aceasta dieta este derivata din regimul vegetarian, asa ca s-ar putea sa-ti fie un pic greu. In special daca esti o mare amatoare a produselor animale. Poti tine regimul o saptamana sau chiar trei, depinde de tine si cat poti rezista. Un lucru este sigur. Vei slabi fara doar si poate si destul de mult. Poti slabi in jur de 5 kilograme in 10 zile, fiind o detoxifiere foarte puternica.

In aceste zile de dieta frugivora nu vei avea voie produse animale si nici cereale! Desigur ca vei avea voie sa consumi din abundenta fructe si legume.

Dieta frugivora nu te va ajuta doar la slabit, va fi o adevarata explozie de vitamine, minerale si fibre! Asa ca vei avea o super energie si te vei simti mai bine ca oricand. La inceput s-ar putea sa fie putin greu, in special daca nu este obisnuita cu dietele de detoxifiere.

ATENTIE: Daca ai probleme de sanatate consulta un medic inainte de a urma aceasta dieta stricta.

O zi de regim in dieta frugivora

Mic dejun: smoothie din banana, mar si mango/ smoothie din fructe de padure si banane
Gustare: o mana de nuci/ alune de padure/ caju/ migdale
Pranz: 3 banane/jumate ananas si o banana/ un mango si o banana/ un avocado cu putina sare si lamaie
Gustare: un suc de portocale
Cina: salata de cruditati (rosii, castraveti, salata verde, etc) cu nuci, putina zeama de lamaie sau ulei de masline

Dupa cum vezi, ti-am dat mai multe variante, asa ca este bine sa mai variezi fructele. Desigur ca aceste zile nu vor fi usoare, foamea se va instala la inceput. Vestea cea buna este ca poti consuma ceaiuri, ghimbir, scortisoara si alte condimente menite sa te ajute sa scapi de acea senzatie nesuferita de foame.

Avocado si bananele iti vor conferi o stare de satietate mai mare si, nu iti face probleme, nu au multe calorii! Plus ca sunt super sanatoase. Dupa cum iti poti imagina, dupa aceasta perioada vei fi mult mai energica si puternica, asa ca merita incercat.

Propune-ti sa incepi cu o saptamana de dieta frugivora si vezi cum te adaptezi. Poti continua daca vei mai dori. De asemenea, este indicat sa faci miscare in aceasta perioada si sa bei multe lichide.

Nu neglija niciun pas, daca iti doresti sa obtii beneficiile scontate, nu vei regreta ca ai facut aceasta incercare, succes!

4.5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *