Slabirea dupa nastere – sfaturi utile

Fara doar si poate ca slabirea dupa nastere poate fi complicata, dar daca urmezi cateva reguli de baza lucruile pot merge mult mai bine decat ai crede.

Asa ca, astazi vom afla ce trebuie sa faca mamicile pentru a da jos cateva kilograme rapid, fara sa se complice prea mult. Credeai ca nu este posibil? Vei vedea ca ceea ce trebuie sa faci etse sa mananci sanatos, sa ai grija de tine si sa nu uiti ca acum ai o noua responsabilitate. Asa ca nu este cazul sa te neglijezi.

Exista si vesti bune. Stiai ca daca alaptezi vei da jos vreo cateva sute de calorii, pe zi? Da, da, este cat se poate de adevarat, acest proces fiind mai complex decat iti imaginai.

Dar haide sa aflam ce trebuie sa faci pentru a-ti recapata silueta.

Slabirea dupa nastere – sfaturi sanatoase si eficiente:

1. Incearca sa nu te infometezi. Un aspect foarte important, mai ales atunci cand alaptezi. Mananca cat mai sanatos si ai grija de tine. Cel mai bine ar fi sa ai mereu gustari sanatoase, la indemnana. De exemplu, nuci (nesarate si neprajite), stafide, fructe si legume proaspete. Evita pe cat posibil mancarea fast-food sau semi-preparata. Vei prelua tot ce este rau si nu iti va face bine deloc, fiind plina de chimicale.

2. Consuma lichide din abundenta. Slabirea dupa nastere presupune o hidratare intensa. Asa ca nu neglija sa bei cat mai multa apa proaspata. Vei vedea efectele rapid. Vei slabi, iar pielea ta va deveni mai luminoasa si mai frumoasa. Evita cu orice pret sucurile carbogazoase, cafeaua si alcoolul.

3. Evita grasimile. Cel mai indicat ar fi sa mananci pui si vita. Desigur, daca ai posibilitatea cumpara de la tarani carnea, pentru a fi sigura ca este fara aditivi sau antibiotice.

4. Fara fainoase. Ne referim la produsele de panificatie si toate celelalte realizate din faina alba. Poti consuma produse din faina integrala, fara probleme. Slabirea dupa nastere va fi mai usoara daca vei manca paste integrale, de exemplu. In combinatie cu legume sau putina carne de pui si un sos rosu vor fi o bunatate. Si nu te vei ingrasa din cauza lor.

5. Fugi de produsele „dietetice”. Sunt o mare farsa, conform specialisitilor in nutritie. De cele mai multe ori, nu sunt cu nimic mai bune decat mancarea normala. Ba mai mult, au in compozitie E-uri si substante chimice nocive, asa ca stai departe de acestea. Citeste etichetele cu atentie si nu cumpara nimic care contin zeci de „ingrediente”. Gandeste-te la sanatatea ta si a bebelusului, in special daca alaptezi.

6. Fa combinatii inteligente. Chiar trebuie sa mananci friptura cu cartofi? Fa un mic compromis si inlocuieste-i cu o salata generoasa. In timp, vei vedea efectele si te vei bucura. De asemenea, inlocuieste desertul cu fructele si sucurile din comert cu cele naturale. Doar in acest fel vel slabi repede si sanatos.

7. Nu omite sportul. Slabirea dupa nastere nu va fi la fel de eficace daca nu vei face miscare, macar 30 de minute de pilates, gimnastica usoara sau macar o plimbare, pe zi. Important este sa fii consecventa. Lucreaza zonele importante ale corpului, pe care doresti sa le tonifiezi. Iar in combinatie cu o alimentatie inteleapta, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Slabirea dupa nastere – ai rabdare cu tine, nu te descuraja!

Desigur ca s-ar putea sa nu mai ai rabdare si ai vrea sa slabesti rapid. Dar tine minte ca in aceasta perioada nu te poti priva de o mancare sanatoasa, avand in vedere ca alaptezi. Chiar daca nu ai alapta, tot nu este bine sa te infometezi, risti sa nu mai ai energie in aceasta perioada destul de solicitanta.

Slabirea dupa nastere presupune un efort considerabil, dar vei reusi sa castigi lupta impotriva kilogramelor in plus, daca vei avea rabdare si vei fi perseverenta.

 

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *