Apa cu lamaie: de ce este bine sa o bei pe stomacul gol

Sa bei apa cu lamaie pe stomacul gol este clar una dintre regulile de aur atunci cand vine vorba de o nutritie echilibrata, acest procedeu sustinand procesul de detoxifiere.

Probabil ai auzit si tu o gramada de femei spunand ca practica acest ritual de dimineata si te-ai intrebat la ce foloseste, de fapt. Ei bine, in cele ce urmeaza vei afla beneficiile acestui amestec si vei dori sa incerci si tu aceasta varianta.

Desigur, pentru a avea rezultate pozitive trebuie sa consumi apa cu lamaie in anumte conditii. Apropo, stiai ca acest amestec te va ajuta si in procesul de slabire?

Iata care sunt conditiile pentru cele care vor sa incerce acest amestec:

– se bea pe stomacul gol
– se consuma imediat dupa trezire
– lamaia se stoarce imediat, nu cu o seara inainte
Cat timp trebuie sa bei apa cu lamaie, pe stomacul gol?
Multa lume crede ca este un proces pe care trebuie sa-l urmezi o viata intreaga, dar lucrurile nu stau deloc asa. Este bine sa adopti acest mic ritual la schimbarea dintre anotimpuri si nu trebuie sa faci acest lucru mai mult de 20 de zile, o data. Daca nu aveti probleme cu stomacul, puteti bea amestecul in prima saptamana, a fiecarei luni.

Beneficiile lamaii sunt multiple, aceasta fiind o sursa sigura de:

– vitamine, precum: B1, B, B3, si C;
– saruri minerale
– oligoelemente precum: fier, fosfor, magneziu, cupru
– caroten
Asa cum probabil stii, lamaia are si rolul de a intari sistemul imunitar, de a tonifia intregul organism si de a alcaliniza organismul.

Apa cu lamaie este eficienta in procesul de slabire?
Pentru cele care vor sa slabeasca folosind aceasta tehnica, avem vesti bune. Apa cu lamaie te va ajuta sa slabesti, iti va regla metabolismul si digestia. Practic, te va ajuta sa te detoxifici.

In ce fel se prepara apa cu lamaie dimineata?

In primul rand se pregateste imediat ce te-ai trezit de dimineata. Apa este indicat sa fie la o temperatura mai ridicata, adica usor calduta. Se stoarce jumatate de lamaie peste aceasta apa si se consuma imediat. Vei vedea efectele dupa cateva saptamani de urmat aceasta cura, sigur nu vei regreta. Nu uita sa tii o dieta sanatoasa in aceasta perioada si sa practici sport.

 

4.9/5 (40)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Apa cu lamaie: de ce este bine sa o bei pe stomacul gol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *