Dulciurile raw vegane – gustoase si ideale in dieta

Despre dulciurile raw vegane sigur ai mai auzit vorbindu-se, acestea fiind printre „vedetele” momentului. Si nici nu este de mirare. Sunt super sanatoase, gustoase si te pot ajuta sa-ti mentii sanatatea. Acestea NU contin chimicale, zahar foarte mult, oua sau lapte.

Exact asa cum arata si denumirea, dulciurile raw vegane se refera la acele deserturi realizate din tot felul de ingrediente vegetale. Pot contine goji, pudra de carob, seminte de in, migdale, caju si alte minunatii.

Stim, s-ar putea sa nu te atraga pe moment si sa consideri ca sunt doar o fita. Dar nu este deloc asa, aceste dulciuri sunt, in esenta, echivalentul unui desert sanatos.

Dulciurile raw vegane – ce trebuie sa stii inainte de a le incerca?

Ca sunt realizate fara coacere, majoritatea necesita doar refrigerarea pentru cateva ore. Minunat, nu-i asa? Contin doar ingrediente naturale si nu ingrasa atat de mult ca cele obisnuite. De fapt, vei observa chiar tu singura ca nu sunt la fel de dulci, asa ca acesta este primul semn bun. Atunci cand vorbim despre mentinerea siluetei si a sanatatii.

Zaharul in exces nu face altceva decat sa afecteze din plin sistemul imunitar si intreg organismul, creand o stare de aciditate. Asa ca este bine sa reduci consumul cat poti de mult.

Dulciurile raw vegane NU contin faina, coloranti si alte chimicale nocive, care nu fac altceva decat sa ne distruga sanatatea. Este adevarat ca unele sunt colorate si par sa arate la fel ca cele obisnuite. Asta datorita faptului ca spanacul, sfecla rosie, zmeura si afinele pot colora in mod natural orice preparat. Sigur ai observat si tu acest aspect. Pentru micul dejun, poti opta pentru un dulce sanatos si gustos, adica o budinca raw vegana care te va incanta mai mult ca sigur. Se realizeaza rapid si este super satioasa si sanatoasa.

Iata si reteta pentru budinca de avocado:

– 3 avocado potriviti, bine copti

– 2 linguri de cacao pudra

– 3-6 linguri de lapte de nuca de cocos

– 1 lingurita de extract de vanilie

– 2 lingurite de ulei de nuca de cocos…reteta completa aici >>>

Dulciurile raw vegane – poti invata sa le prepari chiar la tine acasa!

Poti incepe cu reteta de budinca de mai sus, care este foarte usor de realizat, asa cum ai observat. Acum ca este vara, mai avem o propunere pentru tine: inghetata raw vegana. Evident ca avem nevoie de fructe reci, de la congelator, dar te incurajam sa incerci aceasta reteta super delicioasa.

Ai nevoie de:

– 2 banane inghetate

– o mana de fructe de padure sau capsune inghetate

– o cana de lapte de cocos

– miere sau sirop de artar

Mod de preparare

Pune toate ingredientele in blender ( unul puternic de preferat) si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena. Vei obtine o inghetata savuroasa si naturala.

Apropo, aceste dulciuri sunt ideale si pentru cei mici. Invata-i inca din copilarie sa faca diferenta intre un dulce sanatos si unul slab calitativ. Evident ca si cocosul, bananele, nucile sunt calorice, asa ca nu manca 3 portii de desert raw vegan. Acorda atentie numarului de calorii si savureaza-l cu masura.

O portie potrivita te va ajuta sa te mentii in forma si sa te bucuri de sanatate.

Iti readucem aminte ca termenul de vegan se refera la o dieta fara produse animale, adica de post. Iar preparatele raw vegane sunt acelea care nu au nevoie de coacere sau gatire.

Esti gata sa le incerci si tu?

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *