Reducerea numarului de calorii. Scapa zilnic de 200 de calorii!

Cu siguranta si tu stii ca reducerea numarului de calorii zilnic duce la o slabire eficienta si de durata. La fel si in cazul acelor femei care vor sa se mentina in forma. Este singura modalitate de a avea grija de silueta, fara prea multe batai de cap.

Stii si tu deja ca reducerea numarului de calorii este cea mai buna idee, iar de multe ori este chiar mai simplu decat crezi. De ce? Pentru ca zilnic consumam cel putin 100-200 sau chiar mai multe calorii fara rost! Adica, fara sa ne dam seama, aducem un aport mai mare de hrana decat am avea nevoie in realitate.

Portiile prea mari, dulciurile aparent nevinovate, gustarelele, dar chiar si prea multe fructe, toate duc la procesul de ingrasare. Si este normal sa fie asa. Desigur ca fara sa iti dai seama incepi sa „rontai”, iar atunci cand esti la serviciu este si mai tentant. Pentru ca ai multe de facut, consumi si energie, ceea ce duce la o foame constanta.

Ce trebuie sa mananci si cum iti poti pune pofta in cui, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Reducerea numarului de calorii – de ce este cea mai buna idee?

Pentru ca poti scapa de acele kilograme in plus care parca nu mai vor sa plece. Burtica va deveni istorie, la fel si picioarele prea pline! Iar daca mai faci si putin sport si bei multe lichide, s-ar putea sa ai parte de minuni, atunci cand vine vorba despre dieta.

Uita de sandvisurile duble. Da, la fel si in cazul in care mananci un burger. Nu zice nimeni sa nu te rasfeti din cand in cand, dar ce ar fi sa „decopertezi” sandvisul? In acest fel, vei manca mai putina paine, iar daca vei opta si pentru cea integrala, cu siguranta vei scadea drastic numarul de calorii.

Lapte vegetal. In loc de cel traditional, ai ramane surprinsa sa vezi cat de gustos este. Reducerea numarului de calorii se va produce si in acest caz, fara doar si poate. Asa ca opteaza pentru cel de migdale sau soia, fara prea multe arome. Asadar, fulgii de ovaz integral vor merge de minune cu acest lapte, iar daca mai adaugi si cateva afine, vei avea parte de un mic dejun desavarsit.

Fara farfurii uriase. Poate parea amuzant, dar sa stii ca o farfurie mai mica este cea mai buna idee. Vei fi tentata sa mananci mai putin in acest fel. Exista si studii psihologice in acest sens, aceasta masura banala aparent fiind recomandata chiar si de specialisti.

Reducerea numarului de calorii – uita de patiserii

Fara covrigi, pateuri si merdenele. Poate ca ti-am dat o lovitura grea, daca si tu te numarai printre acele femei care iau micul dejun…la patiserie. Da ar fi o idee foarte buna sa inlocuiesti aceste mese cu smoothie-uri sau cereale integrale. Si cele din urma sunt foarte gustoase si garantat, vei slabi. Plus ca faina alba nu este deloc sanatoasa oricum, creeaza inflamatii serioase in corp care pot conduce la boli.

Ghimbirul, prietenul tau. Grapefruitul, la fel. De ce? Pentru ca acestea au rolul de a sustine intens procesul de slabire si detoxifiere. Daca vrei ca reducerea numarului de calorii sa devina o realitate, bea deseori sucuri de grapefruit, ajuta enorm. De asemenea, nu uita sa pui ghimbir in ceaiurile si smoothie-urile tale, cat mai des.

Paste integrale, orez brun, pizza din faina integrala. Si tu te numarai printre acele persoane care evita aceste produse? Ce ar fi sa nu o mai faci?! Nu de alta, dar acestea vor tine inflamatiile sub control si ghici cine se va subtia? Pastele din faina integrala sau cele din morcovi, linte sau dovlecei (da, exista!) sunt minunate. Iar mancarea ta va fi cu adevarat savuroasa.

Elimina uleiul. Ce ar fi sa cumperi o tigaie anti-aderenta, din ceramica, si sa faci o omleta fara pic de ulei? Crede-ne pe cuvant, este mai eficient decat crezi. Vai iesi super gustoasa, iar silueta ta va fi in siguranta. Studiile arata ca uleiul, chiar in cantitati mici, potenteaza foarte mult efectele mancarii, in sensul ca ajuta sa se depuna mai usor. Asa ca aviz amatorilor. De asemenea, atunci cand folosesti ulei, opteaza pentru cel presat la rece sau de masline.

Reducerea numarului de calorii – aroma de scortisoara…ajuta!

Lasa cafelele „speciale”. Chiar nu ai nevoie, te provocam sa incerci sa pui putina scortisoara in cafea si eventual o lingurita de miere. Vei ramane uimita de efectele sale minunate. Scortisoara, pe langa faptul ca da o aroma aparte, sustine si procesul de slabire.

Mic dejun cu omleta vegetala. Te sfatuim sa nu mai pui sunca in omleta ci…legume. Da, cateva ciupercute, ardei gras sau o rosie putin calita inainte vor da o savoare minunata oualor. Plus ca au mult mai putine calorii si sunt mai sanatoase. Nu uita sa incerci aceste retete fabuloase. La fel, ai putea sa mai inlocuiesti uneori branza cu cea vegetala. Poate ca ti se va parea ciudat la inceput, dar iti garantam ca nu este atat de rea pe cat credeai.

Salate mai simple. Daca vorbim despre reducerea numarului de calorii, vorbim si despre evitarea dressingurilor din comert. Nu ai nevoie de acele sosuri, plus ca sunt nesanatoase. Poti face un dressing natural, din otet balsamic si condimente. Sau o lingura de mustar cu putin otet, aroma va fi unica. Iar salatele tale vor avea mai putine calorii.

Tofu afumat in sandvisuri. Nu il exclude, s-ar putea sa-ti placa chiar foarte mult. Tofu afumat este foarte gustos, iar daca vei inlocui din cand in cand cascavalul normal, vei avea de castigat. Este un fapt cunoscut ca acele cascavaluri din comert abunda in calorii, asa ca nu este cazul sa mananci prea des. Poti pune si mai multe legume in sandvisuri, de asemenea.

Fara sucuri carbogazoase. Am mai spus asta in nenumarate articole, dar vom relua. Sucurile din comert sunt adevarate bombe calorice, care nu iti aduc decat probleme. Incearca sa le inlocuiesti cu ceaiuri aromate, in care pui ghimbir sau scortisoara. De asemenea, nu uita sa bei multa apa plata de calitate, zilnic.

Sport. Poti scapa zilnic de multe calorii daca faci miscare. Chiar si o plimbare lunga sau cateva exercitii sunt mai eficiente decat crezi. In acest fel, te vei simti mai bine, iar silueta ta se va modela de la sine. Incearca si ai sa vezi, mult succes!

5/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *