Dieta cu ayran – incepe primavara in forma

Primavara a sosit si sigur ti-ai dori sa tii un regim pentru a pierde cateva kilograme acumulate peste iarna, asa ca astazi iti propunem dieta cu ayran.

Poate ai auzit de celebra bautura turceasca, care a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata si in Romania. Si nici nu este de mirare, romanii apreciaza mancarurile straine. Dar astazi nu vom vorbi despre shaorma si kebab, plus un ayran.

Nicidecum. Te vom invata ce poti sa faci pentru a slabi, folosind un aliment turcesc. Asa ca pregateste-te sa te familiarizezi cu dieta cu ayran. Chiar daca acesta este asociat fast-food-ului te vom invata ce sa faci pentru a pune ayranul intr-o lumina noua.

Este ideal sa fie consumat pe timp de vara, ajutandu-te sa te racoresti si sa slabesti, in acelasi timp.

Dieta cu ayran – ce presupune si ce trebuie sa stii

In primul rand, te vom invata cum sa prepari ayranul chiar la tine acasa, reteta fiind mai mult decat simpla. Desigur ca nu este nevoie sa iti cumperi mereu de la restaurant. Doar daca nu ai timp sa il prepari.

SFAT! Este mai indicat sa il prepari acasa, avand in vedere ca in acest fel bautura ta sigur nu va contine aditivi.

Ai nevoie de:

– un iaurt simplu ( in jur de 400-500 grame)
– 1 litru de apa plata
– sare de mare, neiodata

Mod de preparare

Vei adauga in blender apa si iaurtul si putina sare, pentru inceput si vei amesteca totul. Verifica apoi sa vezi daca mai este nevoie de sare, pana este pe gustul tau.

ATENTIE!

Iti recomandam sa nu adaugi foarte multa sare in ayran, nu de alta, dar sarea contribuie la retinerea apei in tesuturi. Asa ca ai putea slabi mai greu…De asemenea, daca vei consuma multa sare vei fi predispusa la celulita, asa ca invata sa mai variezi condimentele.

Aceasta este cea mai simpla reteta de ayran, dar daca iti plac condimentele, le poti adauga. In dieta cu ayran nu este o problema daca folosesti putin piper, menta sau chimen pentru bautura ta. Vei observa ca aceasta bautura are capacitatea de a te ajuta sa arzi grasimile intr-un timp rapid, asa ca vei fi uimita de rezultate.

Dieta cu ayran – ce vitamine si minerale contine aceasta bautura?

Ei bine, iti vei lua doza necesara de vitamina B6, vitamina B12, vitamina B2, calciu, magneziu, etc. Asa ca ai toate motivele sa o consumi, dar fara a face excese, desigur.

Pentru a slabi cateva kilograme bune, pret de 5 zile bea in jur de 1 litru de ayran pe zi. Consuma un pahar inainte de fiecare masa, iar in acest fel vei avea deja o senzatie de satietate. Si ce crezi? Pofta ta de mancare va fi mult mai scazuta.

Dieta cu ayran – vei imbunatati digestia

 

Desigur ca aceasta bautura te va ajuta sa ai o digestie mai buna, asa ca poti spune adio constipatiei, de exemplu. Poti pune ayran si in salate sau alte mancaruri, se potriveste de minune.

Asadar, metabolismul tau va fi accelerat si vei arde grasimile rapid, mai ales ca vei reduce semnificativ numarul de calorii. Practic, poti manca doar jumatate de portie de mancare, la pranz. Mai ales ca senzatia de foame nu va mai fi asa de accentuata.

Nu uita sa bei apa din abundenta, sa faci sport si sa mananci doar alimente sanatoase, in acele zile. Vei slabi si te vei simti mult mai bine, garantat!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *