Femeile de succes. Ce obiceiuri au?

Poate ca te-ai gandit si tu ca femeile de succes au anumite obiceiuri care le ajuta sa ajunga pe culmi inalte, asa ca ai dori sa stii si tu ce ar fi indicat sa faci.

De cate ori nu ai asteptat weekendul cu sufletul la gura pentru a…nu face nimic? Oricat de bine suna sa te relaxezi total in weekend, retine ca nu este totul.

Adica, este bine sa ai cate un sfarsit de saptamana linistit, din cand in cand. Dar este cu totul altceva ca toate weekendurile tale sa insemne doar Netflix…si stat.

Suntem siguri ca si tu te-ai gandit la aceste aspecte, altfel nu ai fi ajuns aici. Desigur ca si femeile de succes se relaxeaza, dar mai au si alte obiceiuri de weekend care le ajuta sa aiba mintea focalizata pe reusita. Cu alte cuvinte, nu prea le place sa piarda vremea. Iar acest lucru se poate vedea cat se poate de clar.

Este momentul sa inveti sa fii mai disciplinata, pentru a reusi sa iti indeplinesti scopul pe care ti l-ai propus.

Femeile de succes – ce fac acestea in weekend?!

1. Se…deconecteaza. Ce inseamna acest lucru? Macar pentru cateva ore este bine sa te deconectezi total, inclusiv de la internet! Cei mai mari oameni de afaceri fac acest lucru din cand in cand si se simt minunat. De asemenea, inchideti telefonul pret de o zi si vei vedea ce bine te vei simti dupa aceea. Profita de acest timp pentru a te redescoperi pe tine insati.

2. Evita sa stea degeaba. Femeile de succes nu asteapta weekendul pentru a lancezi pe canapea, in fata televizorului. Altfel probabil ca nu ar fi ajuns unde sunt. Cand stai si nu faci nimic weekenduri la rand, o sa incepi sa simti ca viata trece pe langa tine fara niciun rost. Asa ca evita o astfel de situatie si implica-te in mai multe activitati. Mergi mai des la plimbare, citeste, bucura-te de compania prietenilor.

3. Petrec timp cu familia. Nu uita cine iti este aproape in toate momentele de bucurie, dar si de tristete. De cele mai multe ori, avem tendinta de a uita de cei dragi. Nu face si tu aceasta greseala si traieste fiecare moment petrecut alaturi de ei.

Femeile de succes nu ii lasa pe cei mici de izbeliste. Probabil ai vazut si tu parinti care isi lasa copiii sa se joace pe calculator cat e ziua de lunga, ignorandu-i. Invata-i sa petreaca timp de calitate alaturi de tine. Isi vor aminti mereu cu drag de aceste momente frumoase si unice.

4. Nu fac curatenie in fiecare sfarsit de saptamana. Daca „distractia” ta de weekend presupune multe ore petrecute spaland si frecand podelele, s-ar putea sa fie o problema. Ce ar fi sa angajezi o menajera care sa te ajute cu toate aceste treburi? Una este sa faci mici treburi gospodaresti si alta este sa iti petreci toata ziua in casa, facand curatenie.

Nu iti fie jena sa ceri ajutor, nu este un moft, pur si simplu meriti sa te bucuri mai mult de timpul tau liber.

5. Nu se lasa speriate de ziua de luni. Daca duminica seara este o adevarata corvoada pentru tine, inseamna ca nu iti place suficient de mult ceea ce faci. Atunci poate ca ar fi momentul sa schimbi ceva. Sau pur si simplu scapa de credinta ca luni este o zi groaznica si incearca sa te bucuri mai mult de jobul tau.

Femeile de succes NU muncesc in weekend!

Sa fie clar, daca muncesti 7 zile din 7 inseamna ca undeva este o problema, avand in vedere ca majoritatea timpului tau il petreci lucrand. Ce ar fi sa faci o analiza si sa observi ce se afla in dezechilibru?

Cu siguranta ai vrea sa faci anumite lucruri pentru tine, nu renunta la aceasta dorinta, pentru nimic in lume. Viata este mult prea scurta pentru a ne permite sa nu ne bucuram de fiecare moment.

Daca ai o afacere sau un job deosebit este minunat, dar in niciun caz nu deveni sclava serviciului tau, altfel viata va trece pe langa tine…

 

4.63/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *