Parfumuri naturale facute in casa

Ca acele parfumuri naturale, care pot fi preparate chiar de tine, daca achizitionezi ingrediente calitative, sunt net superioare celor din comert, nu mai este un secret pentru nimeni.

Cand spunem ca sunt mai bune, ne referim la faptul ca nu contin atatea chimicale si parabeni, ca cele considerate de lux. Dupa cum stii, acelea sunt foarte apreciate de catre femeile din intreaga lume, doar ca folosirea acestora vine cu un cost: sanatatea noastra.

Daca le vei folosi des, s-ar putea ca in timp sa „contribui” la aparitia a tot felul de boli si afectiuni, mai ales ca organismul nostru nu este menit sa fie intoxicat cu tot felul de chimicale.

De ce crezi ca in zilele noastre mancarea provoaca asa de mult rau? Pentru ca abunda in conservanti si alte „minunatii” cum ar fi monoglutamatul, care dau o aroma mai buna mancarii tale. Desigur, aceasta este alta discutie, dar poti observa ca sunt asemanari.

Asa cum mancarea ne face rau, daca nu este naturala, la fel se intampla si in cazul cosmeticelor pe care le folosim pentru uz extern. Asadar, daca vrei sa mirosi bine intreaga zi, ar fi bine sa afli mai multe despre aceste parfumuri naturale. Si pot fi mult mai minunate decat crezi.

Iar unele dintre acestea uimesc prin persistenta si mireasma deosebita pe care o confera. Vestea cea buna este ca iti poti manufactura chiar tu, la tine acasa, parfumul preferat. Trebuie doar sa te hotarasti care sunt aromele pe care le indragesti cel mai mult. Apoi, trebuie sa te familiarizezi un pic cu acest concept.

 

Parfumuri naturale facute in casa – ce trebuie sa stii

In primul rand, ca o curiozitate, iti spunem ca parfumurile au aparut in urma cu 4.000 de ani, iar la inceput erau folosite pentru alungarea spiritelor rele, dar si drept omagiu adus regilor. Evident, erau produse cu ajutorul uleiurilor aromate, de la acea vreme.

In caz ca nu stiai, primii care au produs un parfum „modern” au fost grecii, in anul 1370. Acesta ii fusese oferit Reginei Elisabeta a Ungariei, care a fost incantata de noua inventie.

Iar aceste parfumuri naturale au si alte roluri, precum cele terapeutice, in functie de ce uleiuri s-au folosit la confectionarea lor. Un parfum natual este valabil aproximativ 2 ani, iar intensitatea se poate accentua in timp.

Parfumuri naturale – de ce sa le alegi:

 

– nu sunt toxice pentru sanatate si nu au in compozitie substante chimice daunatoare
– nu au alcool metilic
– nu contin ingrediente animale, asa ca nu au fost testate in acest mod
– au doar ingrediente naturale, in special uleiuri esentiale si extracte naturale
– exista un risc mai mic de a experimenta efecte secundare
– nu sunt atat de puternice incat sa ii deranjeze pe cei din jur
– au efecte holistice

 

Iti vom da si o reteta de parfum natural, conform sideris.ro

Ai nevoie de:

– 10 ml ulei de jojoba
– 2 picaturi de lavanda
– 2 picaturi lime
– 2 picaturi palmarosa
– 1 picaturi trandafir
– 3 picaturi santal
– 2 picaturi Ylang Ylang

Interesant nu-i asa? Acesta este unul dintre acele parfumuri naturale care sigur te va impresiona, avand in vedere ca are un iz floral, foarte placut. Pentru a cumpara ingrediente apeleaza la magazinele naturiste, atat din mediul online cat si cele fizice. Exista multi producatori seriosi, trebuie doar sa „testezi” piata inainte, pentru a-ti face o idee.

Parfumuri naturale – cand este bine sa le folosesti

Dupa dus, dupa ce ti-ai dat cu ulei sau crema, in prealabil. Oricum, dimineata este cel mai recomandat sa le aplici. Tine minte ca adevarata mireasma a unui parfum natural se stabilizeaza abia dupa 10 minute. Nu uita sa aplici parfum in zonele cheie: la incheietura mainii, in spatele urechilor, pe gat, zona sanilor, etc.

Poate ca ti se va parea o trecere mare, dar poti sa fii sigura ca aceste parfumuri naturale sunt la fel de grozave, odata ce incepi sa le descoperi. Plus ca nu mai este nevoie sa dai o avere doar pentru a mirosi bine.

Cea mai importanta este sanatatea noastra, asa ca incearca sa alegi cat mai des cosmetice naturale, nu doar parfumuri. Vei vedea ca te vei indragosti de acestea, in timp.

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *