De ce se ingrasa romanii. Cele mai frecvente greseli in alimentatie

Sigur si tu te-ai intrebat de ce se ingrasa romanii, avand in vedere ca in ultima vreme pare ca ne confruntam cu o „epidemie” de persoane supraponderale. Sa fie oare intamplator acest fapt? Nici pe departe, iar cercetatorii si medicii romani specializati in nutritie au analizat aceste aspecte. Desigur ca la mijloc este alimentatia nesanatoasa, stresul si o dezinteresul fata de sine.

Te-ai fi gandit ca majoritatea oamenilor aproape ca nu mai gatesc deloc? Gandeste-te ca majoritatea copiilor nu mai au parte de hrana buna cu care ai crescut tu. Intr-o lume din ce in ce mai grabita si nepasatoare intrebarea nu este, de ce se ingrasa romanii, ci cand vom lua atitudine?

Dar pentru a intelege mai bine fenomenul, iti vom prezenta cele mai frecvente greseli pe care le fac romanii. Cel putin atunci cand vine vorba de alimentatie.

Epoca civilizatiei a adus multe beneficii, insa multi incep sa se intrebe daca nu cumva pretul platit este prea mare. Adica, explozia bolilor cronice pare sa ne arata ca exista un dezechilibru foarte mare. Ramane de vazut ce vom face, macar legat de nutritie.

 

De ce se ingrasa romanii – principalii factori care influenteaza greutatea

– consumul in exces de produse „imbogatite” cu zahar. Exemple: sosuri, covrigi, paine, cafele cu arome, fructe confiate, cereale, pateuri, etc. Te-ai prins? Este vorba despre majoritatea produselor semipreparate, care sunt pline de chimicale. Si de zahar. Fereste-te de toate alimentele care expira abia peste 3 ani…

– consumul excesiv de carne, in detrimentul legumelor si fructelor. Ar trebui sa fie exact invers. Stii ca multi oameni spun ca stramosii nostri nu se imbolnaveau, desi mancau carne. Acestia considera ca bunicii erau feriti de boli pentru ca mancau doar alimente produse in propria gosopodarie. Sigur ca este bine sa consumi astfel de produse ecologice, dar mai este o explicatie. Stramosii nostri nu mancau carne de 3 ori pe zi, nici pe departe.

Majoritatea tineau posturile, iar alimente de baza erau: fasolea, cartofii, lintea si salatele. De ce se ingrasa romanii? Pentru ca au dezechilibrat balanta si nu mai au grija de ei. Considera ca este mai important sa aiba haine scumpe, decat sa cumpere mancare de calitate.

Acorda o atentie sporita alimentatiei si nu uita sa consumi multe fructe si legume proaspete.

– nu respecta programul de masa si consuma alimente in exces seara. Desigur ca in acest fel digestia va fi afectata, iar tu vei incepe sa capeti proportii. Este indicat sa mananci seara, dar doar alimente usoare, care se digera repede. Nu poti recupera seara, daca nu ai mancat in cursul zilei mai nimic.

refugiul in mancare. Foarte multi romani isi ineaca amarul in alimente pe care le considera gustoase. Desigur ca acest lucru afecteaza serios sanatatea. Asa ca, de fiecare data cand vrei sa mananci doar pentru ca esti suparata, incearca sa te gandesti de 2 ori inainte.

De ce se ingrasa romanii – au uitat sa manance…romaneste?!

 

Se pare ca consumul de legume si fructe de sezon s-a diminuat serios in ultimii ani. Romanii incep sa consume tot mai des produse de tip fast-food, in detrimentul alimentelor sanatoase. Efectul? Ei bine, uita-te putin in jur. Probabil vei observa tot mai multe persoane cu o greutate excesiva.

Profita ca a venit primavara si pregateste-te sa faci o cura de detoxifiere. Scapa de toxinele acumulate peste iarna si consuma multe sucuri naturale. Si salate, din belsug. Vei ramane uimita cum kilogramele vor disparea de la sine.

Mai bine de 20% dintre romani sunt supraponderali, condorm ultimelor sondaje, observa slabsaugras.ro. Asa ca este o situatie cat se poate de reala.

 

De ce se ingrasa romanii – date concrete si sfaturi finale

Atunci cand mai bine de un milion de romani nu apuca sa manance decat o singura masa pe zi, nici nu este de mirare ca obezitatea devine o problema. Mai ales cea infantila, numarul copiilor supraponderali fiind in crestere. De asemenea, invata-te sa mananci micul dejun, in acest fel vei avea energie pana la pranz.

Redu consumul de paine, in special cea alba. De asemenea ai face bine sa mai uiti si de dulciuri, macar atunci cand tii regim. Fast-food-ul nu este deloc recomandat, iar daca vei incepe sa mananci sanatos, nici nu iti vei mai dori sa mananci aceste alimente.

Ce consuma romanii in exces? Covrigi, paine alba, mezeluri, bere, sucuri carbogazoase. Acum se poate intelege mai bine de ce s-a ajuns la aceasta situatie.

De ce se ingrasa romanii? Pentru ca nu stiu cum sa manance corect, asa ca trebuie sa invete si sa aiba rabdare, daca tin la sanatatea si silueta lor.

 

4.85/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *