Retete pentru un pranz vegetarian delicios

Cu siguranta si tu ai auzit vorbindu-se despre conceptul de „mancare sanatoasa”, care se tot vehiculeaza in ultima vreme, asa ca astazi vrem sa iti prezentam cateva retete pentru un pranz vegetarian excelent. Da, ai citit bine, se poate manca delicios si fara carne! Trebuie doar sa stii in ce fel sa combini mancarea, adica legumele pentru a avea o savoare minunata.

Asadar, vrei un pranz vegetarian delicios si sansa de a consuma mai putine calorii? Nicio problema, vei afla cum poti gati sanatos si savuros. Desigur, este necesar sa iti spunem inca de la inceput ca va fi nevoie de efort din partea ta. In sensul ca este momentul sa aloci putin timp pentru a pregati mancarea.

Un pranz vegetarian poate fi foarte satios si hranitor. Dar atentie, nu ne referim la a consuma cartofi prajiti sau zacusca cu paine. Din cauza acestor „retete” oamenii se ingrasa atunci cand mananca vegetarian sau tin post. Ideea este sa mananci cat mai multe salate si legume proaspete, in combinatie cu aceste retete.

Pranz vegetarian delicios si savuros

1. Quesadilla vegetariana ( sau de post)

Ingrediente

– 8 tortillas (lipii din porumb)
– 2 cutii de ciuperci
– 2 rosii
– un ardei capia
– un ardei iute
– o ceapa
– 200 ml suc de rosii
– 4 catei de usturoi
– cateva felii de mozarella (sau branza vegetala)
– condimente ( la alegere)
– smantana, pentru servire ( sau smantana vegetala)

Mod de preparare

In primul rand vei cali ceapa in putin ulei de masline, dupa care vei adauga si usturoiul. Vei pune, pe rand, rosiile taiate cubulete mici, ardeii si ciupercile. Le lasi la foc mic si adaugi si sosul de rosii, ulterior. Lasa-le la foc mic, pentru 15 minute. Dupa aceea vei stinge focul si vei lasa sosul sa se raceasca. Dupa care vei pune amestec de-a lungul unei lipii, iar deasupra vei pune cateva felii subtiri de mozarella sau branza vegetala.

Pune inca o lipie deasupra acestei compozitii si pune la microude (sau in cuptor) pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul. Scoate din cuptor si taie lipia in 4, pentru a capata forma clasica, de triunghi.

Repeta procesul pana se termina ingredientele. Serveste cu smantana, vei vedea ca este un adevarat deliciu. Poti lua si la serviciu si poti fi sigura ca vei avea parte de un pranz pe cinste.

Pranz vegetarian – se prepara rapid!

2. Tofu rumenit cu legume

Ingrediente

– o cutie de tofu afumat
– 200 grame ciuperci
– 1 ardei capia
– 2 rosii
– un dovlecel
– condimente
– sos de rosii
– o ceapa
– 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se caleste bine ceapa, dupa care se adauga si usturoiul. Se calesc si ciupercile, se adauga ardeiul, dovlecelul si rosiile. Se lasa la foc mic, iar dupa ce au lasat apa se adauga si sosul de rosii. Intr-o tigaie aparte rumeneste cateva felii de tofu, pana devin aurii. Cand este gata tocanita de legume se adauga condimentele si se serveste cu tofu. Vei vedea ca este o bunatate de mancare, mai ales alaturi de o salata verde.

3. Paste integrale cu naut si legume

Ingrediente

– o punga paste integrale
– o cutie de naut
– un ardei capia
– 2 rosii
– o ceapa
– 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Este un mod foarte simplu de a prepara un pranz vegetarian. Vei fierbe pastele al dente. Dupa care vei cali ceapa si usturoiul, vei adauga nautul, ardeiul capia si rosiile si le lasi sa fiarba un pic la foc scazut. La final condimentezi totul si adaugi amestecul peste paste. Vor fi un adevarat deliciu, iar tu te vei indragosti de aceasta reteta.

 

Pranz vegetarian delicios – un festin minunat

Vei vedea ca, adaugand, din cand in cand aceste retete in viata ta, te vei simti mai bine si vei reusi sa iti mentii silueta, fara probleme. Asadar, ce ar fi sa alegi ceva sanatos si hranitor in locul acelor mancaruri bazate pe carne? In special in sezonul calduros, cand organismul proceseaza mai greu mancarea.

Nu iti ingreuna digestia si opteaza pentru aceste retete diafane si minunate!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *