Alimente pe care sa le eviti daca suferi de diabet

Atunci cand suferi de o conditie medicala, este recomandat sa eviti anumite alimente. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare aliment are o valoare nutritionala si are anumite proprietati care este posibil sa agraveze conditia. Daca suferi de diabet, elimina aceste alimente din dieta ta, pentru a evita simptomele nedorite.

Alimente pe care sa le eviti

1. Grane

Granele precum graul, afecteaza nivelul glucozei din sange. Acest lucru inseamna ca afecteaza in mod negativ sanatatea si creste riscurile asociate cu diabetul. Evita:
Faina alba si produsele derivate precum pastele, croissantele, si painea

  • Orezul alb
  • Cerealele care nu sunt produse din cereale integrale
  • Biscuiti si covrigi
  • Prajiturile

Pentru prevenirea diabetului de tip 2, dar si pentru mentinerea lui sub control, consuma:

  • Cereale intregrale si produse din faina integrala
  • Quinoa
  • Unele fructe
2. Proteine

Proteinele ajuta la formarea si cresterea tesutului muscular. Organele, tesuturile, si sistemul imunitar, au nevoie de proteine pentru a mentine sanatatea organismului. Proteinele pot proveni din produse animale sau din anumite legume si alte produse vegetariene.

Cele mai daunatoare produse, care pot inrautati starea in cazul diabeticilor, sunt: carnea de vita, de porc si de miel sau oaie. Studiile arata ca fie si un consum de doar 85 de grame de carne de vita pe zi, poate creste riscul aparitiei diabetului de tip 2 cu pana la 20%.

Inlocuieste tipurile de carne mai sus amintite, cu alte tipuri de produse cum ar fi: pui, peste, seminte, nuci si alune, legume.

Acorda extra atentie urmatoarelor produse si elimina-le pe cat de mult cu putinta, din alimentatia ta zilnica:

  • Carnea de porc, vita, miel si oaie
  • Carnea prajita la tigaie sau gratar
  • Carne procesata precum salam, mici, hot dog etc.
  • Carnea grasa in general
  • Pielea de pui si gaina
  • Peste prajit in baie de ulei
  • Alege sa mananci, pe cat de mult cu putinta:
  • Fasole
  • Soia
  • Peste
  • Fructe de mare
  • Oua
  • Pui fara piele
3. Produsele lactate

Produsele lactate reprezinta o sursa importanta de calciu, intarind sistemul osos si protejandu-te de boli ale oaelor, cum ar fi osteoporoza. Peroanele cu diabet pot consuma produse lactate, cu conditia ca acestea sa nu fie bogate in grasimi. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoanele care sufera de diabet sunt mai predispuse bolilor de inima si infarctului. Orice aliment care creste nivelul de colesterol peste limitele normal, reprezinta un potential pericol si este recomandata eliminarea sa din alimentatia zilnica.

Elimina:

Laptele, branzeturile, smantana, iaurturile si alte produse lactate care contin cantitati mari de grasime. Opteaza pentru lactatele dietetice care indica un % de sub 10% grasime.

4. Unele fructe si legume

Evita in mod deosebit fructele si legumele care au un continut ridicat de fructoza. Fructoza este un zahar natural care se gaseste in mod deosebit in fructe. Fructoza este cea care da gustul dulce al alimentului, in mod natural.

Evita:

  • Fructele uscate
  • Fructele conservate in suc dulce
  • Gem, jeleu
  • Sosuri indulcite
  • Legume cu saruri adaugate
  • Muraturi cu zahar adaugat

Ce sa mananci:

  • Legume si fructe fierte in loc de prajite
  • Legume si fruce congelate in loc de conservate in sucuri
  • Orice produs fara zahar adaugat
5. Grasimi si zaharuri

Evita in mod deosebit:

  • Untul
  • Untura
  • Uleiul de palmier
  • Cartofii prajiti
  • Gogosi
  • Croissant
  • Prajituri
  • Pizza
  • Sosuri si condimente
  • Semi-preparate pentru microunde
  • Bere
  • Bauturi alcoolice din fructe
  • Sirop de artar

Alege:

  • Ulei de masline
  • Somon si ale tipuri de peste
  • Avocado
  • Mere
  • Papaya
  • Capsuni
  • Banane
  • Pere
Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.