Antibiotice naturale pentru copii

Aceste antibiotice naturale pentru copii ar trebui sa fie cunoscute de catre parinti, in contextul in care cei mici sunt mult mai sensibili atunci cand vine vorba despre medicatie. In special cand vorbim despre medicamente alopate severe, cum ar fi antibioticele.

Acestea pot afecta si sanatatea adultilor, daramite a copiilor! Asa ca cei mici pot suferi de afectiuni ale stomacului, lipsa poftei de mancare si chiar un sistem imunitar slabit. Mai ales daca se insista cu un astfel de tratament, pe perioade lungi de timp.

Desigur ca sunt momente cand antibioticele sunt necesare si nu trebuie date la o parte. Medicii va pot sfatui mai bine in acest sens. Dar nu ar trebui ignorate nici aceste antibiotice naturale pentru copii care pot face minuni, in unele situatii.

Asa ca haide sa descoperim impreuna care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru a trata cu succes afectiunile copiilor.

Antibiotice naturale pentru copii – te asteptai la acestea?

Frunze de maslin (extract). Poate ca nu stiai, dar acesta are in compozitie oleuropeina, un ingredient care sustine imunitatea. Are rolul de a lupta cu bacteriile si are efect antiviral puternic. La ce ajuta? Poate trata infectii de tot felul, alergii, boli de piele.

Da, poate lupta si impotriva racelilor si a gripei, asa ca are un efect antibiotic. Util si in tratarea sinuzitelor, dar si a durerilor dentare. Cel mai bine ar fi sa-l cumperi din cadrul unui magazin specializat, cum ar fi un plafar.

Usturoi. Am mai discutat despre acesta si nici nu este de mirare ca este unul dintre acele antibiotice naturale pentru copii. Cu proprietati remarcabile in atatea sfere, este clar ca nu trebuie sa lipseasca. Bogat in antioxidanti, distruge cu usurinta bacteriile si radicalii liberi, fortificand cu succes sistemul imunitar.

Alicina prezenta in usturoi va distruge virusii si infectiile si este recomandata chiar si in caz de astm! La fel, iti recomandam sa-l cumperi dintr-un loc specializat, indiferent daca vorbim despre aliment sau extracte, etc.

Ceapa. Sa ramanem putin in aceeasi sfera. Nu de alta, dar si ceapa poate face minuni, in caz ca ai uitat. Mai tii minte siropul pe care-l detestai cand erai copil? Acela menit sa-ti vindece tusea, dar care avea un gust groaznic! Ei bine, nu-l uita cu totul, pentru ca efectele sale terapeutice nu s-au schimbat. Ceapa este un bun antiinflamator si analgezic si vindeca racelile si tusea. Incearca sa cumperi ceapa ecologica, de la micii producatori.

Antibiotice naturale pentru copii – ulei de cocos sau extract din citrice?

Ulei de cocos. Nu te-ai fi asteptat poate si credeai ca este folositor doar in tratamente cosmetice. Nu este deloc asa. Se pare ca monolaurinul, un ingredient continut de acest ulei, face minuni atunci cand vorbim de viroze si bacterii. Se pare ca a fost eficient si in tratarea bolilor de stomac, conform unor specialisti. Actioneaza si ca antibiotic, iar aroma sa este unica, copiii il vor adora.

Citrice. Invata-i pe cei mici sa le consume inca din copilarie. Prepara-le sucuri de portocale, mandarine, lamai si grapefruit. Le vor adora! Implica-i si pe ei in aceasta activitate, storsul fructelor poate deveni ca o mica responsabilitate pentru acestia.

Desigur ca poti cumpara si extracturi de citrice de la plafar. Invata-i pe cei mici sa previna racelile sau alte infectii bacteriene. Acest extract poate vindeca chiar si ranile produse de scutece, asa ca este bine sa masezi bebelusul. Nu uita ca fructele sunt o metoda de preventie a bolilor, iar kiwi si ananasul contin chiar mai multa vitamina C decat portocalele!

Uleiul de oregano. Are si proprietati de antibiotic, in afara de cele cunoscute in aria culinara. Impiedica dezvoltarea bacteriilor, util in caz de febra, gat iritat si alte infectii severe.

Se pare ca in 80% dintre antibioticele prescrise pentru infectii respiratorii nu sunt necesare, asa ca nu incuraja consumul acestora! In special in cazul celor mici, care sunt mult mai vulnerabili decat noi. Ar fi cazul sa mai incercam si tratamentele naturiste, in unele cazuri.

ATENTIE! Daca copilul dvs se confrunta cu afectiuni serioase, nu uitati totusi sa cereti parerea unui medic naturopat. Acesta va va indruma si va va da cea mai buna solutie.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *