Eczemele: ce sa NU mananci daca le ai

Daca si pe tine te supara eczemele sau alte boli ale pielii care tind sa tot reapara, inseamna ca ar trebui sa ai mai mare grija la alimentatie. Nu de alta, dar daca tot nu le poti tine sub control, macar sa ameliorezi situatia curenta. Multe astfel de manifestari sunt cauzate de stres sau alte situatii similare, asa ca este greu de spus cum le poti vindeca complet.

Tot mai multi cercetatori vad ca mancarea si eczemele sunt in stransa legatura, asa ca ar fi bine sa acorzi atentie anumitor aspecte.
Si da, eczemele se pot agrava daca sunt neglijate si nu acorzi importanta dietei, stresului, mediului, etc.

Boli semnalate de piele, la ce ar trebui sa fii atenta?

Ei bine, fii cu ochii in patru de acum incolo si vezi ce mesaje primesti, prin intermediul pielii. Ai mereu pete rosii, ti se umfla mainile, transpiri in exces? Oare ce inseamna toate acestea?

– petele albe. Atunci cand piele se depigmenteaza de obicei ne confruntam cu o boala numita vitiligo. Se petrece in momentul…vezi bolile de piele aici >>>

Eczemele – de ce apar?

Comform specialistilor, eczemele nu sunt o singura afectiune. Acestea sunt de obicei rezultatul mai multor dermatite care tot reapar. Sa gasesti tratamentul ideal pentru acestea poate fi tot ce ti-ai dorit, in special daca ai o manifestare agresiva a acestora, din pricina acestui motiv.

Multi au eczeme inca din copilarie, iar studiile arata ca multi experimenteaza aceasta afectiune inainte de primul an de viata (65%). Alti 90% dezvolta o eczema in primii 5 ani de viata. Tot mai multi copii experimenteaza acest fenomen. Vorbim despre psoriazis, rozaceea, dermatite de tot felul.

Ce cauzeaza aparitia eczemelor? Intoleranta la tot felul de produse alimentare, asa apar alergiile. De asemenea stresul medicamentele, chimicalele, toate inrautatesc situatia. Pot aparea in orice loc de pe corp, ceea ce face situatia si mai dificila.

Din pacate, nu exista un raspuns clar, adica o certitudine. In sensul ca nu poti stii exact cauza. Din fericire, exista multe tratamente naturiste si uleiuri esentiale care te pot ajuta sa tratezi problema in mod natural.

Eczemele – alimente care o pot inrautati

Desigur, suntem cu totii diferiti, asa ca nu toata lumea va fi afectata de aceste alimente. Dar oricum fii atenta in caz ca suferi de eczeme si consumi urmatoarele produse:

  • peste
  • nuci
  • fructe de mare
  • soia
  • lactate
  • lapte
  • gluten
  • oua
  • rosii
  • portocale
  • struguri
  • alimente procesate

Asa ca, daca eczemele te supara, incearca sa fii atenta cum te simti, cand mananci alimentele de mai sus. Observa reactia corpului si fii sigura ca acestea nu-ti fac rau. Atentie si la stres, parfumuri si sapunuri. Desigur ca poti face un test si la medicul de specialitate.

Este bine sa acorzi o atentie sporita acestei chestiuni, in special ca te poate deranja enorm. Asa ca, pentru a tine eczemele sub control, incearca sa optezi mai des pentru:

  • alimente fara gluten
  • alimente fara zahar
  • alimente fara lactoza

De asemenea, ai putea sa incerci sa tii postul intermitent pentru a te purifica, dar sub indrumarea unui medic. Este recomandata si dieta vegetariana in aceste situatii asa ca mergi la un doctor naturopat, care te va ajuta cu siguranta.

Eczemele si uleiurile esentiale

Incearca sa folosesti ulei de busuioc, lavanda, tea tree, bergamota, eucalip, musetel. Acestea au capacitati antibacteriene si antifungice, dar si anti-inflamatorii.

Poti sa le inhalezi prin aromaterapiei sau le poti aplica direct, dupa ce le ai diluat in ulei de masline, migdale sau jojoba.
Pentru a reduce stresul, nu uita sa practici mai des yoga, meditatia sau pilates, cu siguranta vei vedea rapid rezultatele pozitive, succes!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *