Floarea de iasomie – cu ce te poate ajuta?

Plantele au un efect minunat asupra sanatatii noastre, iar floarea de iasomie nu face exceptie, avand in vedere ca are atatea beneficii minunate asupra organismului nostru. Poate ca nu stiai, dar te poate ajuta, asa ca este oportun sa ai aceasta planta in casa. Vei vedea imediat de ce.

In special floarea de iasomie este deosebita, dar este indicat sa te bucuri de planta efectiva intregul an. Plantele au si acel rol extrem de important de a creste si regla nivelul de oxigen din casa. Imbunatatesc calitatea aerului si te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna, sa te eliberezi de anxietate, depresie si sa previi atacurile de panica.

Dupa cum stii, cercetatorii au remarcat de mult timp legatura dintre stres si nivelul de oxigen si au aratat ca nivelul ridicat de toxine din aer duce la anxietate si stres. Asadar, atunci cand ai plante in jurul tau s-ar putea sa te simti mai bine ca oricand si sa nu stii de ce.

Floarea de iasomie – de ce este atat de speciala?

Cercetatorii au realizat studii pe soareci prin care au descoperit ca aroma iasomiei si uleiul esential de iasomie are capacitatea de a-i calma pe acestia. Se pare ca soarecii au avut tendinta de a opri activitatile si de a sta linistiti, intr-un colt. Cercetarile asupra creierului au aratat ca acest parfum de iasomie are un efect magic, in sensul ca ajuta la eliberarea anxietatii si incurajeaza odihna.

Conform profesorului Hanns Hatt, aceste informatii publicate in Jurnalul de Biologie arata ca exista dovezi care sustin aromaterapia.

Prof Hatt de la Ruhr University din Germania, a adaugat:

„Am descoperit ca receptorii GABA ( gasiti in creier) sunt sustinuti si ajuta la eliberarea anxietatii, atunci cand se inhaleaza uleiul de iasomie. Pot fi foarte utili in diminuarea anxietatii, incurajeaza somnul, etc asa ca floarea de iasomie poate fi un adevarat medicament, in cele din urma”.

Cercetatorii au mai remarcat ca extractul de iasomie poate fi mai eficient decat pastilele de dormit, medicamentele anti-anxietate, sedative etc.

Un alt studiu care a avut loc la Wheeling Jesuit University a aratat ca participantii au dormit mult mai bine si au scapat de problemele cu somnul, odata ce au stat intr-o camera unde au inspirat miros de iasomie.

Floarea de iasomie – de ce sa alegi uleiul esential?

Pentru ca este miraculos de-a dreptul si te va ajuta cu problemele de somn, va regla nivelul hormonal si va trata anxietatea si starea de oboseala. De asemenea, va imbunatati capacitatea de concentrare, starea de depresie, pentru ca uleiul de iasomie:

  • reduce anxietatea si tensiunea nervoasa
  • sustine o stare de spirit mai buna
  • imbunatateste capacitatea cognitiva si capacitatea de concentrare
  • imbunatateste calitatea somnului
  • amelioreaza bufeurile, ideal pentru menopauza
  • creste libidoul

Asadar, daca nu poti cumpara in aceasta perioada a anului floarea de iasomie, alege uleiul esential si cumpara un difuzor special, nu vei regreta. Te vei indragosti pe loc de acest proces de aromaterapie!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *