Procesul de slabire: cum te pot ajuta nucile

Femeile se feresc sa manance nuci, in special atunci cand se afla la dieta, este un fapt binecunoscut, acestea crezand ca aceste alimente ingreuneaza procesul de slabire.

Dar sa fie oare adevarat? Un studiu recent arata ca lucrurile nu stau chiar asa, ba chiar din contra, nucile ar fi implicate in procesul de slabire sanatoasa.

Consumul de nuci te-ar putea ajuta sa ajungi la greutatea ideala

Asadar, un studiu amintit de doctorul Joseph Mercola arata ca acei oameni care au introdus nucile in dieta lor sau le-au folosit ca substitut pentru a inlocui alte alimente au reusit sa slabeasca cu doua kilograme mai mult decat ar fi crezut. De asemenea, talia li s-a substiat cu inca trei centimetri, un fapt neprevazut de acestia.

Poate ca nu este o pierdere majora in greutate, dar cei care au participat la acest studiu au fost multumiti sa vada ca, in decursul unei luni, au slabit mai mult decat ar fi crezut. Concret, rezultatele au fost mai bune decat cele asteptate.

Asa ca, daca doresti sa ai grija de silueta ta, nu ar fi rau sa consumi o mana de migdale, ca gustare, in loc de o briosa din ovaz, cea din urma continand un numar ridicat de carbohidrati.

ATENTIE! Vorbim despre acele nuci care nu au fost prajite in ulei sau/si sarate. Acelea cu siguranta nu te vor ajuta in procesul de slabire, este vorba strict despre nuci neprajite si nesarate.

Un alt studiu realizat de un jurnal american intitulat „Obesity” a aratat ca cine mananca nuci de doua sau mai multe ori pe saptamana poate slabi mai usor, daca va urma o dieta adecvata si nu va omite exercitiile sportive.

Nucile sunt sanatoase pentru inima si scad riscul de a face diabet

Pe langa faptul ca sunt o gustare excelenta, pe care o poti introduce in alimentatia ta, chiar si atunci cand te afli la regim de slabire, nucile sunt si o sursa foarta buna de antioxidanti, vitamine si minerale care iti pot imbunatati sanatatea.

Asadar, cei care mananca constant nuci slabesc sanatos, iar pe langa acest aspect:

– le scad indicele de masa corporala (indicator statistic a masei unei persoane raportata la inaltimea persoanei respective) si circumferinta taliei;
– scade presiunea arteriala
– pierd in greutate
– sanse mai mici de a avea colesterolul marit sau hipertensiune

IMPORTANT! Daca vrei sa ai in acelasi timp grija de sanatatea ta, tine minte ca nucile sunt o gustare mult mai sanatoasa in cadrul procesului de slabire, spre deosebire de alimentele realizate din grau integral, de exemplu.

Ce nuci ar trebui sa mananci pentru a slabi sanatos?

Exista o varietate generoasa in acest sens, alunele de padure, nucile pecan, macadamia, migdalele, caju si nucile braziliene fiind doar cateva exemple in acest sens.

Unele nuci sunt mai bune decat altele?

Desigur ca fiecare tip de nuci va oferi beneficii diferite corpului tau. Asadar, nucile macadamia contin un nivel ridicat de nutrienti si vitamine, precum: B1, magneziu si mangan. De asemenea, sunt sarace in carbohidrati si proteine. Cine doreste sa aiba o piele mai fina, poate consuma migdale, acestea fiind bogate in antioxidanti, flavonoizi si acid fenolic.

Pentru a creste impactul pozitiv pe care il pot avea supra sanatatii tale, incearca sa procuri nuci dintr-o sursa ecologica

Nu uita sa le mananci crude si fara sare, doar in acest fel fiind o gustare indicata in diete, care te va scapa de acea senzatie de foame.

 

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Procesul de slabire: cum te pot ajuta nucile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *