Uleiul de nuca – te ajuta sa slabesti cu succes!

Poate ca nu stiai, dar uleiul de nunca este super eficient din foarte multe puncte de vedere. In afara de faptul ca nucile sustin sanatatea creierului si contin Omega 3, mai sunt multe de aflat.

De exemplu, uleiul de nuca ajuta la slabit. Da, este cat se poate de adevarat. Iar astazi vei afla exact cum functioneaza. Este mult mai simplu decat ai crede. Sa mananci sanatos este o adevarata arta. Si este nevoie de multa disciplina, dar totul este realizabil.

Asa ca haide sa descoperim mai multe impreuna. Nu uita ca nucile romanesti sunt o sursa minunata de nutrienti, minerale si uleiuri. Asa ca nu le neglija. Cand cineva iti ofera nuci, ia-le si consuma-le in fiecare zi. Nu face ca cei care zic ca nu au nevoie de alimentele de la tara…

Acestea sunt cu adevarat sanatoase si te pot ajuta sa ai o energie mai buna si o silueta de vis.

Uleiul de nuca – beneficii si iarasi beneficii!

Aproximativ 2-3 linguri de ulei de nuca are aceleasi beneficii ca 50 de grame de nuca miez. Deci ar fi cazul sa incepi sa-l folosesti. Asigura-te ca il cumperi de la magazinele naturiste. In acest fel poti sa fii sigura ca produsul dobandit este unul calitativ si performant.

Este o sursa minunata de grasimi sanatoase, iar faptul ca are in compozitie acizi grasi Omega 3 ar trebui sa te incante. Pentru ca va contribui si la procesul de slabire.

Ar fi bine sa folosesti uleiul in special la salate, pentru ca incalzit devine toxic. Asa ca da, va trebui sa consumi zilnic salate. Dar asta este ideea, atunci cand vrei sa slabesti. Nu uita sa consumi salata verde, rosii, castraveti, ceapa, baby spanac si orice alte cruditati.

Acestea te vor ajuta sa slabesti, in special daca folosesti si uleiul. Masa de pranz si cina ar trebui sa contina o astfel de salata de cruditati. Si nu doar pentru slabit, ci si pentru sanatate.

Uleiul de nuca contine:

  • seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier, calciu
  • vitaminele B1, 2 si 3, vitamina E
  • contribuie la diminuarea colesterolului, dar si al trigliceridelor
  • bogat in antioxidanti, care sustin detoxifierea naturala a organismului
  • procesul de imbatranire celulara este incetinit
  • rol antiinflamator si antibacterian
  • acidul alpha-linoleic (ALA), foarte important pentru organism

Uleiul de nuca – cum sa il folosesti?

Este absolut minunat in salate, poate fi si parte a dressingului. Recomandam si la prepararea pestelui, dar si la paste. Vei obtine o savoare minunata de nuci. Totusi incearca sa-l pui la final, pentru a nu „beneficia” de efectele nocive ale acestuia. Dupa cum spuneam uleiul de nuci fierbinte nu este tocmai recomandat.

Ce sa mananci intr-o zi, pentru sanatate, dar si pentru a slabi:

Mic dejun: cereale integrale cu lapte vegetal si afine
Pranz: salata de cruditati cu ulei de nuci, peste la gratar si fasole verde
Cina: salata bulgareasca cu ulei de nuci, un ceai de tei
Poti sa apelezi si la gustari de-a lungul zilei: o mana de migdale sau cateva boabe de zmeura. Un iaurt grecesc sau o para sunt iarasi indicate.

De ce sa consumi nuci zilnic?

Dr. Penny Kris Etherton, profesor de nutritie la Penn State University in Pennsylvania, SUA ne asigura ca sanatatea inimii va fi in siguranta. Chiar daca scepticii nu vor fi de aceeasi parere, urmeaza acest sfat simplu.

Studiul realizat in Pennsylvania este primul care vrea sa descopere mai multe despre componentele nucilor si continutul acestora. De asemenea, poti utiliza chiar si uleiul de nuci, care in doar 4 ore va imbunatati circulatia sangelui, asa cum am mentionat si mai devreme. Acest ulei sustine sanatate celulelor endoteliale (cele care sustin flexibilitatea vaselor de sange)…mai multe despre nuci poti citi aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *