Zona de confort – cum o putem depasi?

Zona de confort, una dintre cele mai cunoscute sintagme folosite de psihologii din ziua de azi. Despre ce este vorba, de fapt? Ce inseamna sa te afunzi in zona de confort si de ce nu este cea mai buna idee sa fii acolo? De ce in viata trebuie sa ne mai si provocam pe noi insine, din cand in cand?

Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei afla ce este indicat sa faci in aceasta situatie. Pe scurt, zona de confort este, de cele mai multe ori, ceva nociv.

Asa ca, haide sa aflam impreuna ce putem face pentru a avea un nou job, o relatie mai buna sau pur si simplu o viata mai armonioasa.
Nu mai sta pe ganduri si fii gata sa apesi pe „acceleratie”. Desigur ca nu va fi usor, in special daca te-ai obisnuit cu o viata comoda si armonioasa.

Cum o poti depasi? Cu multa determinare, disciplina si ambitie.

Zona de confort – cum poti „evada” si ce poti face?

In primul rand, ia o decizie. De exemplu, daca vrei un nou job sau o oportunitate mai buna, incepe sa faci ceva in acest sens. Nu inseamna ca trebuie sa iti dai demisia maine, dar nici sa astepti sa iti pice din cer.

Asa ca…

Fii decisa. Nu lasa pe nimeni sa te opreasca. Vorbele de genul „de ce sa nu stai unde iti este bine deja”, nu sunt cea mai buna solutie. Chiar daca ai un loc de munca confortabil, nu inseamna ca trebuie sa stai acolo pe vecie, de exemplu. Urmeaza-ti visul si bucura-te de ceea ce vrei sa faci. Nu iti fie teama sa faci ceva nou, viata ar putea deveni mult mai frumoasa in acest fel.

Fii disciplinata. Daca ai luat decizia de a face ceva nou si deosebit, urmeaza-ti visul pana la capat. Disciplina este totul in aceste situatii, pentru ca nu va fi mereu usor. Nu este simplu sa dai jos 20 de kilograme sau sa gasesti o cariera mai buna. Dar este normal sa ramai in zona de confort si sa nu faci nimic, de lene?

Fa-ti un plan. Ok, ok, vrei ceva mai bun, dar…ce faci in acest sens? Te-ai gandit efectiv cum ai vrea sa fie visul tau implinit? Sau doar vrei un lucru, dar nu faci ceva efectiv, in acest sens? Asa ca, daca vrei un nou loc de munca ce ar fi sa urmezi un nou curs de specializare? Sau sa mergi efectiv la interviuri? Noteaza pe o foaie de hartie lucrurile pe care ai putea sa le faci, incepand de maine, pentru a-ti implini visul…

Cum sa atragi abundenta si iubirea in viata ta! Trucuri simple si utile

Cum sa atragi abundenta si iubirea in viata ta, o intrebare la care foarte multi oameni ar vrea sa stie raspunsul. De ar fi asa de simplu, probabil ca te gandesti. Ei bine, suntem aici pentru a-ti spune ca este simplu, de fapt. Dar nu foarte usor de aplicat, ceea ce urmeaza sa-ti prezentam.

Nu sunt concepte grele, dar va fi nevoie sa fii disciplinata, iar multa lume nu rezoneaza foarte bine, in aceste situatii.
Cum sa atragi abundenta si iubirea? Ei bine, va trebui sa iti schimbi modul de a gandi, sa rostesti afirmatii si sa treci la actiune. Dar iti vom detalia mai multe, imediat…mai multe despre abundenta aici >>>

Zona de confort – ai curaj sa faci ceva nou!

Nu renunta dupa 3 zile. Cel mai comun motiv pentru care oamenii nu reusesc este tocmai renuntarea. Se chinuie zile intregi sa faca ceva, dupa care lasa totul balta. Pai cum ai putea sa ajungi la silueta dorita, procedand in acest fel? Sau cum ai putea avea o viata mai frumoasa? Sau o relatie mai buna cu partenerul? Doar daca vei actiona efectiv si vei aduce schimbari, vei reusi. Ai curajul de a iesi din zona de confort si bucura-te de frumusetea schimbarii.

Infrunta-ti demonii. Precum si toate momentele de indoiala care vor surveni pe parcurs. Si fii sigura ca asa se va petrece! Te vei gandi ca mai bine renunti si ramai la cele cunoscute, dar nu este nici pe departe o alegere buna. Invata sa nu te simti confortabil, nu este asa de greu pe cat ai crede!

Treci peste frica de inceput. Stii bine ca va exista o inertie care te-ar putea tine pe loc. Dar nu te lasa pagubasa, pentru ca poti infrange acele „voci” care iti spun cat de greu va fi sau cat de mult iti va lua. Este mult mai putin dificil decat crezi. Stii ca se spune ca 90% dintre lucrurile rele la care ne gandim nu se vor petrece vreodata. Asa asuma-ti un risc si construieste o viata mai frumoasa.

Majoritea oamenilor traiesc in zona de confort si nu sunt tocmai fericiti. Fii tu cea care are curajul de a sparge gheata si ofera-ti un exemplu. Fii sigura ca multi se vor simti inspirati de actiunile tale…

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *