Ce sa NU mananci cand esti racita?

Poate si tu te-ai intrebat ce sa nu mananci cand esti racita. In special ca nu toate alimentele sustin o stare de sanatate mai buna. Despre toate acestea vom discuta astazi. Cand vei intelege si cum poti avea o stare de sanatate perfecta si un sistem imunitar puternic.

Pentru ca de la imunitate incep multe. In sensul ca declansarea bolilor poate fi stopata odata ce organismul este pregatit sa faca fata provocarilor de tot felul. Stim ca poate nu crezi si te gandesti ca nu prea ai ce face, odata ce ai racit.

Totusi ar trebui sa citesti mai departe si s-ar putea sa ramai uimita in legatura cu informatiile pe care urmeaza sa ti le prezentam. Traim vremuri stranii, in care tehnologia ne-a acaparat, dar totusi am uitat ca anumite alimente ne pot vindeca rapid. Asa ca apelam la medicamente pentru orice fleac…Este normal sa fie asa? Nu prea, desigur, iar specialistii avertizeaza asupra administrarii de medicamente, atunci cand nu este cazul.

Ce sa NU mananci cand esti racita? Poate ca nu iti va conveni lista, dar cu toate acestea vei urma sfaturile noastre. Pentru ca ne-am propus sa te lamurim, pentru a dobandi un sistem imunitar mai puternic ca oricand.

Ce sa NU mananci cand esti racita? Haide sa vedem despre ce este vorba!

In zilele reci de iarna care vor urma cat de curand, sunt anumite alimente care nu ar fi tocmai indicate. In special daca simti ca gripa sau raceala sunt pe urmele tale.

Iata despre ce alimente vorbim:

Dulciuri. Stim, s-ar putea sa nu iti placa vestea aceasta, dar este cat se poate de adevarat. Nu de alta, dar zaharul slabeste capacitatea sistemului imunitar. Si chiar nu iti doresti asta, in special cand esti racita. Mananca in schimb fructe dulci si minunate care abunda in vitamina C. Vorbim despre kiwi, ananas si portocale. Desigur, sa nu-ti lipseasca mancarurile calde, dar nici salatele de cruditati.

Zaharul este toxic pentru organism, in special cel alb. In ziua de astazi foarte multe alimente il contin, asa ca ai grija sa citesti etichetele inainte. In special ca zaharul sustine aciditatea in organism, iar noi trebuie sa fim intr-o stare bazica pentru a fi sanatosi…

Lasa picanteriile. La propriu, alimentele foarte condimentate nu ajuta deloc in aceasta perioada. Oricum gustul este afectat, asa ca nu vei avea parte de aromele pe care le vei dori. Incearca sa mananci cant mai sanatos in aceasta perioada. Alimentele picante pot irita mucoasa gastrica si sigur nu iti doresti asta. De asemenea, pot afecta gatul si mai tare, asa ca nu insista sa le mananci. Lasa mancarea foarte gustoasa si consuma mai degraba fructe si legume, iar mancarurile preparate sa fie cat mai simple si eficiente.

Asa ca nu este cea mai buna varianta sa comanzi mancare indiana sau chinezeasca, oricat de gustoasa ar fi!

Ce sa NU mananci cand esti racita? Lasa la o parte si prajelile

Fara prajeli. Da, chiar nu sunt indicate in aceasta perioada si nici in cele in care esti sanatoasa! Dupa cum stii, prajelile sunt foarte nocive pentru organism. Asa ca nu uita ca alimentele sunt distruse in urma prajelii. In special daca folosesti un ulei obisnuit din comert. Tine minte ca cele mai bune uleiuri sunt cele presate la rece! Mancarea prajita este tratata ca un dusman de catre organism, fiind foarte greu de digerat. Asa ca pune o friptura cu cartofi la cuptor si bucura-te de o mancare mult mai sanatoasa.

Lactate. Afecteaza mucoasa nazala, plus ca nu este nici pe departe atat de sanatos. Oamenii inca nu au inteles ca lactatele sunt nocive organismului uman. Mai ales atunci cand sunt in cantitati exagerate, asa ca nu insista. Laptele clasic, precum si iaurturile nu sunt tocmai indicate. Asa ca fa o pauza pentru cateva zile sau mai bine consuma lapte vegetal. S-ar putea sa ramai impresionata de cat de gustos este, in special cel de migdale sau caju.

Alimente anti-raceala – ce trebuie sa mananci

Usturoi. Sa incepem cu unul dintre “veterani”, usturoiul fiind recunoscut pentru proprietatile sale remarcabile atunci cand vine vorba de sanatate. Previne cu succes gripa si raceala, fiind un antioxidant de exceptie. Contine nenumarate vitamine si minerale menite sa te tina pe linia de plutire.

Broccoli. Chiar daca nu esti cel mai mare fan al sau, nu te descuraja. Incearca sa mananci putin broccoli inabusit, cu ulei de masline si parmezan presarat deasupra! Garantam ca iti va placea foarte mult, fiind o gustare minunata. Acesta leguminoasa si-a demonstrat eficacitatea in preventia infectiilor…citeste mai multe despre alimentele pe care sa le mananci cand esti racita AICI >>>

4.33/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *