De ce sa consumi nuci zilnic? Sigur nu stiai

Sigur vei fi uimita sa afli de ce sa consumi nuci zilnic poate fi o idee grozava, mai ales ca proprietatile acestora sunt extraordinare, conferindu-ti beneficii nebanuite.

Noi studii in domeniu arata ca, daca vei consuma doar o mana de nuci pe zi, vei avea o protectie imbatabila impotriva bolilor cardiovasculare. Iar asta nu este tot, specialistii au ajuns la concluzia ca cine consuma nuci zilnic va avea colesterolul scazut. La doar 4 ore dupa ce ai consumat nuci crude si nesarate, poti fi sigura ca vasele tale sanguine sunt revigorate.

De ce sa consumi nuci zilnic? Dr. Penny Kris Etherton, profesor de nutritie la Penn State University in Pennsylvania, SUA ne asigura ca sanatatea inimii va fi in siguranta. Chiar daca scepticii nu vor fi de aceeasi parere, urmeaza acest sfat simplu.

Studiul realizat in Pennsylvania este primul care vrea sa descopere mai multe despre componentele nucilor si continutul acestora. De asemenea, poti utiliza chiar si uleiul de nuci, care in doar 4 ore va imbunatati circulatia sangelui, asa cum am mentionat si mai devreme. Acest ulei sustine sanatate celulelor endoteliale (cele care sustin flexibilitatea vaselor de sange).

Studiul sustine alimentatia cruda si proprietatile remarcabile ale alimentatiei frugivore. Nutritionistii sunt uimiti de beneficiile conferite de afine, samburii de caise, turmeric, broccoli, mure, sfecla. Iar lista poate continua la nesfarsit.

 

De ce sa consumi nuci zilnic? Ai o gramade de motive

 

Pentru ca ne ofera o gramada de nutrienti, proteine si nu ne ingrasa, atat timp cat nu mancam in exces. Desigur, nu uita sa le consumi nesarate si neprajite. Altfel nu vei beneficia de toate proprietatile acestora. Nucile sunt bogate si in grasimi Omega 3, foarte sanatoase si necesare organismului.

De ce sa consumi nuci zilnic:

– contin o gramada de minerale ( cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, etc)
– te ajuta sa combati colesterolul „rau”
– o excelenta sursa de vitamina E
– ajuta in caz de constipatie; se recomanda cu cereale si fructe, la micul dejun
– sustin sanatatea si buna functionare a creierului
– recomandate in caz de diabet, fiind foarte sarace in zahar
– ajuta in cazurile de pietre la rinichi
– remediaza impotenta la barbati

 

De ce sa consumi nuci zilnic? Pentru ca vrei sa ai o silueta de invidiat

Foarte multe femei au senzatia ca trebuie sa evite nucile si alunele in cadrul dietei de slabire. Nimic mai fals, atat timp cat nu consuma in exces, ci doar ca o gustare.

De exemplu, nucile au rolul de a arde grasimea abdominala, asa ca nu le mai evita. Iar grasimile de tipul Omega 3 sunt de asemenea binevenite. Nucile sunt gustari excelente, asa ca intre mese poti manca o mana de caju sau migdale. Sau traditionalele nuci romanesti.

Le poti adauga si in salate, budinci sau cereale, asa ca tine de tine sa iti folosesti creativitate

 

 

 

 

5/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *