Retete cu naut: slabeste si mananca gustos

Cam asa ar putea fi caracterizate acele retete cu naut, care pe langa faptul ca sunt savuroase si satioase, te vor ajuta sa iti mentii silueta.

Asa cum stii deja, nautul face parte din aceeasi familie de leguminoase cu mazarea si fasolea, fiind la fel de hranitorsi sanatos. Are in compozitie proteine vegetale calitative, fier, calciu si magneziu.

De asemenea, sunt prezente si vitaminele K si B6. Este recomandat si persoanelor care se confrunta cu anemia, datorita continutului de fier. Poate vindeca insomniile si chiar preveni boli cronice, precum cancerul.

Asa ca nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie, tocmai de aceea iti vom prezenta cateva retete cu naut demne de incercat. Chiar daca nu ai mancat pana acum naut, nu este cazul sa fii sceptica. Incearca aceste retete si vei descoperi un aliment satios si diafan.

 

Retete cu naut – simplee si usor de preparat:

 

1. Hummus

 

Ingrediente

– 500 grame naut ( la conserva, daca nu ai timp sa il lasi la inmuiat)
– zeama de la o lamaie
– cateva linguri pasta de susan (tahini)
– sare
– piper

 

Mod de preparare

Sigur ai auzit de acest faimos preparat, care se prepara mai repede decat ai crede. Asadar, daca ai timp, pune nautul la hidratat pentru cel putin 8 ore. Dupa aceea, il fierbi pana se inmoaie, il scurgi si il lasi la racit.

Dupa aceea, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui in robotul de bucatarie toate ingredientele. ATENTIE! Nu uita sa pastrezi apa in care a fiert nautul, pentru a pune putin in compozitie si a omogeniza. Daca folosesti naut din conserva, nu este nicio problema. Foloseste apa putin calduta. Dupa aceea, se amesteca totul pana capata o compozitie omogena si densa. Condimente dupa gust.

 

2. Mancarica de naut

Ingrediente

– 500 grame naut ( la conserva)
– o canita de bulion
– o ceapa
– un dovlecel
– 3 catei de usturoi
– sare
– piper
– cimbru

 

Mod de preparare

 

Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, pana devine aurie. Dupa aceea se adauga usturoiul, dovlecelul, bulionul si putina apa. Se lasa la fiert, in acest mod, pana dovlecelul este moale. Dupa aceea se pune nautul, condimentele si se mai lasa inca 5 minute. Vei ramane impresionata, aceasta mancarica face parte din acele retete cu naut demne de incercat.

3. Paste cu naut

Ingrediente

– 300 grame naut
– 500 grame paste din faina integrala
– o ceapa
– 3 catei usturoi
– 200 ml suc de rosii
– 1 rosie
– smantana
– sare
– piper

 

Mod de preparare

Se fierb pastele in prealabil, se lasa la scurs. Se caleste ceapa si usturoiul timp de cateva minute, pana devin aurii. Se adauga sucul de rosii si rosia taiata cubulete. Se adauga nautul si se lasa sa fiarba timp de 5 minute la foc mic. La final pune si 2 linguri de smantana. Amesteca sosul cu pastele si rade putin parmezan deasupra, o bunatate.

Aceste retete cu naut vor deveni preferatele tale in scurt timp, fiind niste mese vegetariene foarte gustoase.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *