Beneficiile nautului: de ce este indicat in orice dieta

Orice femeie doreste sa fie in forma si sa isi mentina sanatatea in acelasi timp, tocmai de aceea ar trebui sa ia in calcul beneficiile nautului.

De cativa ani incoace, acest tip de fasole a intrat si pe piata din Romania, nautul fiind demult popular in tarile arabe, unde se consuma in cantitati mari.

Probabil ca stii deja ca delicioasele preparate libaneze, precum falafelul si humusul, sunt preparate chiar din naut.

Nautul mai este cunoscut si sub denumirea de fasole Garbanzo si este prezent in retete italiene, grecesti, indiene si desigura, arabe.

Beneficiile nautului sunt multiple, aceasta leguminoasa care face parte din aceeasi familie cu mazarea, fasolea si lintea fiind o sursa sigura de proteine.

Nautul mai contine si fibre, vitamine si minerale, de asemenea importante in mentinerea sanatatii noastre.

Ce trebui sa stii despre naut

– sustine procesul de slabire. Da, ai citit bine, chiar daca are multe proteine, sunt din acelea sanatoase. Iti va conferi o stare de satietate, daca il vei servi in salate sau sub forma de mancarica.

– sustine sanatatea oaselor. Are o gramada de vitamine importante pentru corpul nostru, precum fierul, calciul si magneziul.Mai contine zinc si vitamina K, acestea sustinand procesul de construire si mentinere a structurii osoase.

– ajuta diabeticii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca beneficiile nautului ii pot ajuta si pe diabetici. Gratie faptului ca nautul contine fibre, este indicat in cazul celor ca au diabet de tip 2

– protejeaza inima. Nautul mai contine si potasiu, vitamina C si B6, care alaturi de fibre imbunatatesc sanatatea inimii. Fibrele au rolul de a ne ajuta sa scapam de colesterol, astfel scade si riscul de a avea o boala de inima

– vindeca insomniile. Aceasta leguminoasa contine si colina, un nutrient esential pentru cei care vor sa vindece insomniile. Are rol in stimularea memoriei, asa ca sustine procesul de invatare.

– previne cancerul de colon. Sa iti mai spunem inca o data ca fibrele sunt esentiale pentru sanatatea ta? Atunci cand nu mananci corect si nu tii cure de detoxifiere, colonul tau nu se va curata cum trebuie.

Acest lucru este periculos pentru sanatatea ta, deoarece acolo se vor strange o gramada de toxine. Alege sa mananci naut si alte alimente bogate in fibre si elimina riscurile de a te imbolnavi

– combate anemia. Atunci cand fierul lipseste din corp, se instaleaza anemia, care poate da niste stari foarte neplacute.

Beneficiile nautului pentru sanatate

Beneficiile nautului pot sustine si procesul de vindecare a acestei afectiuni. Nautul este bogat in fier si acid folic, asa ca poate ajuta la vindecarea anemiei si prevenirea acesteia

Asadar, beneficiile nautului nu sunt deloc de neglijat, iar vestile bune nu se opresc aici. Nautul este foarte satios, dar sarac in calorii, doar 163 la suta de grame.

De aceea este indicat in diete, fiind un aliment care abunda in proteine si nutrienti esentiali sanatatii noastre.

Alege sa incerci retete bazate pe naut, cu siguranta iti va placea aceasta leguminoasa, care se poate gati usor, in nenumarate moduri.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *