Zaharul, elimina-l din dieta ta si sanatatea se va imbunatati

Zaharul este unul dintre acele alimentele care nu ar trebui sa existe in alimentatia noastra, decat in cantitati mici, avand in vedere efectele nocive pe care le poate avea.

Exista o gramada de studii care arata ca zaharul joaca un rol foarte important in aparitia obezitatii, dar si a altor boli cronice. Nu mai exista nicio indoiala in privinta faptului ca acest aliment este daunator, fiind chiar asociat cu cancerul, in cele mai multe cazuri. Unii il compara cu fumatul sau consumul excesiv de alcool, responsabile pentru cancerul de plamani sau cel de ficat.

Zaharul, responsabil pentru aparitia obezitatii, in randul copiilor

Dr. Robert Lustig, un renumit profesor din cadrul Universitatii din California, specializat in pediatrie, considera ca acest aliment duce la obezitate, in randul copiilor.

Desigur ca multi asa-zisi experti il contrazic pe  Dr. Lustig, spunand ca putin zahar, asimilat din fructe sau dulciuri, consumate cu moderatie fac parte, dintr-o dieta normala. Probabil ca nu ar fi nicio problema, daca termenul de „moderat”, chiar s-ar respecta, atunci cand vine vorba de alimentatie. Din pacate, lucrurile nu stau asa, nu doar americanii fiind cei care consuma zahar in exces, sub forma de fructoza, de exemplu, aceasta fiind prezenta in numeroase mancaruri.

Fructoza este unul dintre principalii „furnizori” de calorii si este de necrezut cum unii experti in domeniul nutritiei nu vor sa vada acest lucru. Desigur, consumul in exces face din aceasta substanta una cu adevarat periculoasa, responsabila de nenumarate boli.

Fructoza este foarte ieftina, de aceea e folosita des

Foarte multe preparate contin zahar, in special cele de tip fast-food, iar fructoza este alt aliment folosit foarte des, avand in vedere ca pretul sau este unul scazut, asa ca producatorii opteaza pentru aceasta. In mod normal, un om ar trebui sa consume sub 25 de grame pe zi, pentru a nu ii fi afectata sanatatea. Desigur, foarte multi oameni depasesc aceasta limita si nici macar nu isi dau seama. Zaharul este prezent in toate acele mancaruri procesate, asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a opta pentru acestea.

Oamenii care incep sa se ingrase consuma de regula 150 de grame de zahar pe zi, iar jumatate din acesta este doar fructoza. Din pacate, sunt multi care depasesc pana si aceasta cantitate uriasa.

IMPORTANT! Este indicat ca oamenii sa inteleaga ca excesul in greutate, duce la cancer, boli de inima si diabet.

In ultimii ani, rata diabetului a crescut simtitor, ceea ce arata si consumul ridicat de zahar si fructoza. Toate sucurile carbogazoase, bauturile destinate sportivilor, mancarea semi-congelata, dulciurile, produsele de panificatie din comert, majoritatea contin acest aliment nociv.

Tine minte ca o sticla de suc contine in jur de 40 de grame de zahar, asa ca lucrurile sunt clare din start.

Fructele sunt sanatoase, dar nu trebuie nici acestea consumate in exces, regula se aplica in orice situatie. Elimina cat mai repede surplusul din alimentatia ta si vezi cum te vei schimba. Cu siguranta vei pierde in greutate, iar sanatatea ta va fi imbunatatita. Evita produsele din comert, gateste mai des si incearca sa cumperi mancare sau ingrediente calitative.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *