Cum sa mentii un stomac sanatos? Iata ce poti face

Un stomac sanatos se poate mentine cu usurinta, in special daca avem grija de noi. Nu este cazul sa fim obsedati de sanatate, dar anumite reguli ar trebui respectate.

Iti readucem aminte ca un stomac sanatos nu poate sa se mentina daca esti mai mereu stresata si mananci neadecvat. Mediul in care lucrezi, felul tau de a fi si ceea ce mananci joaca un rol crucial in viata ta. Daca esti o persoana cu mintea deschisa, probabil ca ai acceptat deja ca sentimentele si emotiile sunt cele raspunzatoare de ceea ce simtim.

Asa ca stii deja cat de important este sa ai grija de sanatatea ta. Cele mai frecvente boli ale romanilor sunt gastrita, ulcerul gastric si litiaza biliara. Iar acestea iti asigura dureri cronice cumplite, astfel ca este indicat sa previi.

Un stomac sanatos intr-o minte linistita

Poate ca ai remarcat si tu ca oamenii foarte agitati tind sa aiba probleme cu stomacul. Nu este nicio coincidenta, stomacul este centrul in care aceste emotii sunt procesate. De aceea atunci cand suntem la un examen sau o sedinta importanta, parca incepe sa ne supere stomacul. Sigur ti s-a intamplat sa observi legatura infailibila dintre stomac si emotii.

Daca totusi suferi deseori din pricina durerilor abdominale severe si repetitive, ar fi indicat sa consulti un medic. Acestea pot ascunde vreuna dintre afectiunile mentionate, asa ca nu astepta sa-ti treaca de la sine.

Arsurile la stomac – cum scapi de ele?

    vei avea mai mare grija la nutritie. Stim, tot auzi acest sfat si probabil te-ai saturat de el. Dar cu siguranta te va ajuta enorm, daca-l aplici. Asa ca alege mai des ghimbirul, de exemplu. Este minunat pentru eliminarea inflamatiilor de la esofag si te va ajuta sa ai o digestie mai buna, fara gaze si arsuri…Incearca sa pui cateva bucatele de ghimbir in ceai si mananca doar cateva, la final. Vei avea doar de castigat. Evita mancarurile grele, prajelile, carnurile, axeaza-te pe mai multe ceaiuri, fructe si legume proaspete

    lemn dulce. Un ceai minunat si eficient, iar atunci cand arsurile la stomac te afecteaza, nu te sfii sa-l folosesti. Ajuta si in caz de ulcer, asa ca poti apela de cate ori ai nevoie

    “verzituri”. Alege alimente usor de digerat si nu-ti ingreuna dieta inutil. In special…vezi mai multe trucuri aici >>>

Un stomac sanatos – cum se va mentine?

In primul rand, vei avea grija sa mananci cat mai sanatos. Alege deseori salatele si cruditatile in detrimentul fast-food-ului. Carnea, laptele si ouale ar trebui sa fie consumate mai rar, nu chiar zilnic. Tine post de 2 ori pe saptamana si consuma multe sucuri si smoothie-uri.

Nu este nici pe departe atat de greu sa ai grija de tine, este si vorba despre faptul ca ar fi bine sa incerci sa fii disciplinata.

Asa ca, pentru a avea un stomac sanatos ai grija sa:

– mananci la aceleasi ore ( te va ajuta si sa-ti mentii silueta)

– nu consuma alcool zilnic si nu in exces

– renunta la fumat sau fumeaza mai rar si NU imediat dupa masa

– lasa stresul deoparte

– practic yoga sau pilates

– renunta la cafeaua pe stomacul gol

– consuma fibre din belsug

– evita fast-food si alimente procesate

– nu manca doar o data pe zi, adica seara 🙂

4.81/5 (21)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *