Obiceiuri nocive atunci cand lucram de acasa – ce sa schimbi?

In ultima vreme, lucram de acasa aproape exclusive. Asa ca acele obiceiuri nocive de care ne ferim s-ar putea instala. De acum incolo ar fi bine sa intelegem mai bine ce se petrece.

Nu de alta, dar am putea sa dezvoltam anumite obiceiuri care s-ar putea sa ne faca mai mult rau decat am crede. Mancatul haotic si sedentarismul sunt doar doua dintre ele. Evident ca nu este usor sa mentii un echilibru, dar ca idee, nu trebuie sa lasam aceste obiceiuri nocive sa se instaleze, atunci cand lucram de acasa.

Ce am putea face? Cum ne putem mobiliza sa fim mai disciplinati si sa avem grija de sanatatea noastra? Despre aceste subiecte vom discuta astazi…

Obiceiuri nocive atunci cand lucram de acasa – ce mancam?!

Probabil aceasta intrebare a rasunat si in mintea ta. In special daca nu erai obisnuita sa gatesti si cumparai de obicei ceva de la restaurant. Evident ca in aceasta perioada ar fi indicat sa gatim. Dar exista si vesti bune. Exista o gramada de retete rapide si sanatoase, care nu iti rapesc mai mult de 30 minute.

Vorbim despre salatele de cruditati, la care poti adauga ton si porumb. Evident ca putem opta pentru varianta cu pui sau curcan la gratar. Cateva rosii, cativa castraveti, o salata verde si…masa este gata!

Supele creme iarasi nu necesita mult timp si sunt super gustoase si satioase. In special daca adaugi si o felie de paine integrala. Mai poti opta si pentru humus cu ciuperci si o salata de cruditati. Se pregateste rapid, in special ca humus poti cumpara de-a gata si este foarte gustos si hranitor.

Nu uita ca pastele integrale sustin dieta sanatoasa si poti manca si daca vrei sa slabesti. In special daca le adaugi doar legume si putina carne. Un orez la cuptor sau dovlecei la gratar, alte 2 variante pe care le vei pregati intr-o clipita. Asa ca NU este cazul sa-i imbogatesti pe cei de la livrari. Si nici sa te ingrasi.

Important este sa nu mananci in exces, ci doar cat iti trebuie. Stim ca nu este mereu usor, dar cu siguranta iti poti tine poftele in frau.

Obiceiuri nocive atunci cand lucram de acasa – nu uita de miscare

Evident ca poate ca stai mai mult in casa. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa neglijezi miscarea. Zilnic fa cel putin 30 de minute de miscare. Poti face si yoga sau pilates, nu neaparat cardio. Plimbarile lungi sau mersul la cumparaturi sunt alte metode prin care vei reusi sa te mentii in forma.

Nu uita sa aerisesti frecvent si sa iti iei pauze dese. Ridica-te de pe scaun, fa cateva exercitii si relaxeaza-ti coloana. Este momentul ideal sa ai mai mare grija de tine.

Diversifica-ti plimbarile si incearca noi trasee. Nu intra in acea rutina care poate duce la depresie si anxietate. Cu siguranta sunt multe lucruri pe care iti doreai sa le faci. Asa ca profita de aceasta oportunitate.

Telemunca 2020. Model act aditional si Contract de munca

Situatia din ultimele luni cu raspandirea accelerata a virusului COVID-19 aduce in prim plan posibilitatea ca angajatii dvs.sa isi desfasoare activitatea de acasa, in regim de telemunca.

Aflati cum puteti gestiona corect din punct de vedere al legislatiei muncii situatia cu angajatii care lucreaza de acasa, detalii aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *