Obiceiurile proaste – cum le corectam?

Despre obiceiurile proaste am putea discuta ore in sir fara sa ajungem la o concluzie, asa ca astazi vom face altceva. Le vom constientiza si vom incerca sa le inversam.

Cu alte cuvinte vom afla parerile specialistilor legate de acest aspect si vom intelege cum, in timp, putem deveni o versiune mai buna a noastra. Cu totii suntem „maestrii” atunci cand vine vorba despre lucrurile superficiale. Vorbim despre pierderea timpului, mancat nesanatos, lenea de a face ceva nou si frica de schimbare, in esenta.

Fara doar si poate ca este mai usor sa te pierzi printre obiceiurile nesanatoase decat sa te schimbi. Este foarte adevarat. Dar totusi, ce frumusete ar mai avea viata daca nu ne autodepasim? Atunci cand stii ca ai putea deveni mult mai buna, mai fericita, mai eficienta devine chiar frustrant sa nu faci nimic in acest sens.

Haide sa vedem impreuna ce este de facut si cum putem deveni mai buni, in orice circumstante. Desigur ca vei avea si tu de lucrat cu tine insati, dar cu siguranta iti va placea.

Obiceiurile proaste – iata cum scapi de acestea

Autodisciplina. Da, este practic vorba despre o decizie constienta de a nu te mai lasa sa cedezi la fiecare tentatie. Este usor de realizat? Nicidecum, stii deja, asa ca inarmeaza-te cu rabdare, optimism si doreste-ti cu adevarat sa te schimbi. Obiceiurile proaste nu vor disparea de la sine, dar daca incerci sa le inlocuiesti constant cu ceva mai bun, vei avea succes.

Fa o lista de obiective. Doar in acest fel poti scapa de obiceiuri rele si poti deveni mai eficienta. Scrie pe o foaie, de mana, pasii pe care ai de gand sa-i urmezi pentru a-ti duce sarcinile la un bun final. Nu mai pierde vremea si incepe chiar de maine. Mintea este extrem de puternica, iar un obicei poate fi schimbat intr-o luna sau doua, in functie de determinarea ta.

Vrei sa mananci mai sanatos? Incepe prin a renunta la mancatul seara tarziu sau la dulciuri. Vrei sa ai mai mult timp la dispozitie? Culca-te mai devreme seara. Bineinteles ca exemplele pot continua, ai inteles ideea.

Imprieteneste-te cu oamenii care vor sa devina mai buni. Sau mai fericiti, eficienti, constienti, etc. Desigur ca va fi greu la inceput, dar fara doar si poate ca obiceiurile proaste pot fi mai usor de invins odata ce ai parte de o companie care are aceleasi preocupari.

Obiceiurile proaste – nu le mai acorda atentie

Ignora-le. Indiferent ca este vorba despre fumat, timp pierdut, mancat excesiv, gandit prea mult…Incearca sa nu le mai acorzi o atentie atat de mare. Orice lucru asupra caruia te vei focusa intens va tinde sa se extinda. Incearca sa meditezi, sa te plimbi mai mult si sa-ti pastrezi calmul, orice ar fi. Nu va fi usor, dar cu siguranta vei reusi ce iti vei propune din tot sufletul.

Recompenseaza-te. Daca stii ca eforturile tale pentru a te schimba au fost intense si sustinute, atunci nu uita sa-ti acorzi o mica bucurie. Cumpara-ti ceva dragut, uita-te la un film bun, da-ti voie sa te culci cu 10 minute mai tarziu. Desigur, fara a exagera, doar vrem sa pastram noile obiceiuri dobandite. Ai incredere in proces si mergi mai departe, esti pe drumul cel bun.

Obiceiurile oamenilor fericiti. Iata ce poti face!

Pune-ti gandurile in ordine. Este incredibil de important sa intelegi ca doar a-ti cunoaste prioritatile poate fi un moment revelator pentru tine. Asa ca este vital sa nu fi blocata intr-o gandire negativista, care oricum nu te va ajuta cu nimic.

Cel mai bine este sa te intorci la origini de fiecare data cand nu stii ce sa faci. Din pacate, multi oameni uita de ei si nu-si mai cunosc prioritatile…vezi mai multe despre obiceiuri aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *