Indepartarea PESTICIDELOR de pe alimente! Cea mai simpla metoda

Indepartarea pesticidelor de pe fructe si legume este vitala in contextul in care reprezentantii Protectiei Mediului din mai multe tari au ajuns la concluzia ca aceste substante sunt o adevarata otrava.

De ce? Pentru ca sunt folosite pentru a controla plantele, afectand structura acestora. Exista pesticide fungicide (previn mucegaiul), erbicide (distrug buruienile) si insecticide ( omoara insectele).

Pe scurt, pesticidele sunt folosite pentru a distruge parazitii si daunatorii plantelor, asa ca sunt toxice.

Din punctul de vedere al expertilor, efectele pesticidelor sunt de doua feluri: locale si sistemice…mai multe despre efectele pesticidelor asupra oamenilor aici >>>

Intr-o lume in care abunda chimicalele de tot felul, se ridica o intrebare fundamentala: cum putem scapa de efectele nocive ale acestor substante? Astazi vei afla la ce concluzie au ajuns oamenii de stiinta.

Indepartarea pesticidelor – cea mai simpla si eficienta metoda!

Un studiu universitar realizat in Massachusetts, SUA a aratat ca un ingredient foarte simplu, dar recunoscut pentru proprietatile sale minunate, poate indeparta pana si pesticidele. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, care bate pana si produsele profesionale, atunci cand vine vorba despre indepartarea pesticidelor. Multi fermieri folosesc anumiti inalbitori speciali creati pentru a indeparta aceste chimicale. Dar iti poti imagina ca ceva care are la baza clorul (!) nu ne poate face bine.

Asa ca mai indicat ar fi sa indepartezi aceste chimicale cu ajutorul bicarbonatului de sodiu si al apei. Plus ca este mult mai eficient acest remediu!

Cercetatorii americani au aratat ca bicarbonatul de sodiu poate duce la eliminarea pesticidelor mult mai repede decat o fac alte solutii, considerate profesionale. Reteta testata de expertii contine o lingura de bicarbonat de sodiu la un 1,5 litri de apa. Asadar, fie se va sterge bine alimentul cu acest amestec, fie va fi lasat sa se scufunde pret de cate minute, in aceasta solutie.

Cele mai eficiente rezultate au fost cand fructele testate au fost lasate pret de 12 minute in acest amestec.

Indepartarea pesticidelor – ce se petrece cand chimicalele au patruns in fruct?

Desigur ca aceasta metoda este foarte eficienta atat timp cat pesticidele rezida doar pe coaja si nu au patruns in fruct. In acest caz, solutia propusa nu mai este eficienta, precum nici altele. Este indicat sa stii de unde provin fructele si legumele tale. Un sfat util ar fi acela de a decoji tot ce se poate. Dar din pacate multe vitamine sunt situate tocmai in coaja…

Dupa cum stii, agricultura din ziua de astazi foloseste foarte multe chimicale pentru a produce cantitatile uriase de fructe si legume pe care le comercializeaza ulterior. Din pacate, pamantul este atat de uzat si sarac in proprietati ca alimentele cultivate nu mai sunt nici pe departe ce erau pe vremuri.

Cea mai eficienta metoda este aceea de a cumpara organic cat mai des. Ori de cate ori ai ocazia, alege intelept. Si nu uita, exista mici producatori si piete unde poti gasi marfa calitativa. Tine doar de tine sa te interesezi si sa cauti cel mai bun raport calitate-pret.

Imprieteneste-te cu producatorii locali si nu te gandi ca este o greseala sa aloci o suma mai mare de bani pe mancare. Nicidecum! Sanatatea nu are pret si cu siguranta merita mai multa atentie decat hainele, locuintele sau alte lucruri materiale. Ai grija de tine si mananca sanatos.

4.97/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *