Dieta Zone, slabesti si te mentii tanara

Dieta Zone este unul dintre acele regimuri de slabire care chiar functioneaza daca vei urma cateva reguli de baza, iar sanatatea ta va avea de castigat. Iar vestile bune nu se opresc aici. Dieta Zone a fost creata si descoperita de un biochimist, pe numele sau Barry Sears.

Se pare ca aceasta dieta a fost creata initial tocmai pentru a-i ajuta pe cei care sufereau din princina problemelor cardiace. Asa ca de la bun inceput iti poti da seama ca va sustine si imunitatea, ceea ce nu poate fi decat o veste buna. Iar procesul de imbatranire va fi incetinit, pentru ca vei manca foarte sanatos!

De abia dupa ce timpul a trecut, Sears a remarcat ca oamenii care urmau acest regim slabeau cu succes, excelent in special pentru cei care se confrunta si cu probleme de sanatate. Dar de ce nu ar fi folosita aceasta dieta si de catre oamenii care vor sa scape de kilogramele in plus?

Nu putine au fost si vedetele care au apelat la aceasta maniera minunata de a slabi. Vorbim despre Sarah Jessica Parker, Madonna, Charlie Sheen si Ben Stiller.

Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa vedem cu ce se „mananca” acest regim.

Dieta Zone – ce presupune?

In aceasta dieta este foarte important sa fim atente la ce consumam si in ce cantitati. Un meniu zilnic ar trebui sa fie format din 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi.

Asa ca dieta Zone te poate ajuta sa obtii silueta mult visata, incepand cu aceasta primavara. Pentru ca poti slabi pana la 10 kilograme pe luna. Ca sa nu mai spunem ca poti trata hipertensiunea, oboseala, dar chiar si depresia.

Este foarte indicat sa avem grija ca echilibrul hormonal sa fie stabil, doar in acest fel te vei mentine sanatoasa mai mult timp. Iar atunci cand urmezi dieta Zone se mai intampla o minune: vei invata sa fii moderata si disciplinata!

Este foarte important sa intelegem ca nu este indicat sa mancam portii uriase si este bine sa eliminam alimentele nesanatoase.

Dr. Barry Sears, la fel ca si alti specialisti, este impotriva eliminarii grasimilor din dietele de slabire. Dar este de parere ca cei care vor sa slabeasca ar trebui sa sporeasca consumul de fructe si legume, adica de cruditati, pe scurt. Regimul este considerat ca fiind dieta „aproape perfecta”, pentru ca Sears nu te va face sa renunti nici la carbohidrati. Acesta este de parere ca avem nevoie de toate elementele, asa ca acestea ar trebui consumate in proportii aproximativ egale.

De ce il mai apreciem foarte mult pe Dr. Barry Sears? Pentru ca ne face sa eliminam toate acele alimente procesate, adica mancarea junk food, daca vrei.

In dieta ZONE nu vei consuma:

  • carne rosie
  • sucuri carbogazoase
  • fainoase ( cele din faina alba, inclusiv orezul alb)
  • alcool
  • dulciuri procesate intens
  • snacksuri

Poti consuma fooooarte putine, daca chiar nu te poti abtine! Dar daca vrei rezultate bune, iti recomandam sa fii cat mai stricta.

Dar pentru a intelege mai bine, iti oferim si o „mostra” de meniu, in dieta Zone:

Micul dejun: omleta fara ulei, o felie de sunca, o felie de paine integrala, salata verde

Gustare: un mar/un morcov/o gulie

Pranz: supa crema de legume, peste la gratar cu legume inabusite si o salata de cruditati

Gustare: salata de vinete cu ardei capia/ putin hummus cu rosii si ridichi

Cina: mancare de urzici/ spanac inabusit cu putin pui/ o salata de fructe

Dupa cum vezi, ti-am oferit mai multe optiuni, pentru a alege ce ti se potriveste cel mai bine. Consuma cat mai multe cruditati si nu uita ca acestea te pot ajuta enorm, in procesul de slabire. Si nu numai, cruditatile ar trebui sa reprezinte in jur de cel putin 30% dintr-o masa. Cu cat mai multe salate, cu atat mai bine.

In dieta Zone vei incepe sa mananci curat si echilibrat, asa ca nici nu este de mirare ca vei slabi. Variaza meniul dupa bunul tau plac si adauga cat mai multe alimente sanatoase. Nu uita de nuci, sucuri naturale si seminte. Viata ta va fi mai buna, vei arata mai bine, iar nivelul tau de energie va fi mai ridicat ca niciodata!

In dieta Zone vei incepe sa mananci curat si echilibrat, asa ca nici nu este de mirare ca vei slabi. Variaza meniul dupa bunul tau plac si adauga cat mai multe alimente sanatoase.

Nu uita de nuci, sucuri naturale si seminte. Viata ta va fi mai buna, vei arata mai bine, iar nivelul tau de energie va fi mai ridicat ca niciodata!

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *