Dieta cu conopida – slabeste 3 kilograme mai repede decat credeai

Sezonul cald s-a instalat, asa ca dieta cu conopida poate fi una dintre cele mai rapide metode pentru a scapa de kilogramele in plus. Este momentul sa mananci, timp de 7 zile, cat mai multa conopida.

De fapt, ideea ar fi sa inlocuiesti garniturile cu conopida inabusita. Sau chiar sa prepari o mancare de conopida pe care sa o savurezi la masa de pranz, alaturi de muraturi. Evident ca aceste retete sunt gustoase si chiar nu este asa greu sa mananci mai putina carne, pret de cateva zile.

Asa ca dieta cu conopida s-ar putea sa devina preferata ta, mai ales ca nu este deloc ceva greu. Iti vom da cateva idei de meniuri pentru a sti cum sa procedezi.

Dieta cu conopida – proprietatile unice ale acesteia

Nu este un secret pentru nimeni ca aceasta leguma este speciala, in sensul ca te poate ajuta sa previi boli precum cancerul. Are in compozitie sulforafan, un fitonutrient recunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene. O portie de conopida nu depaseste 30 de calorii, mai ales daca este simpla, fara branza sau alte adaosuri.

Asa ca nu ai de ce sa te simti vinovata. Apropo, daca vrei sa ai o garnitura perfecta la gratarul tau de curcan, tine minte ca 3-4 buchetele de conopida inabusita sunt ideale. Adauga putina sare de mare neiodata si ulei de masline si vei avea parte de o masa sanatoasa si gustoasa.

Conopida intarzie procesul de imbatranire, asa ca doamnele au toate motivele sa o consume.

O portie de conopida iti poate asigura aproape tot necesarul pe o zi de vitamina C. Suna bine, nu-i asa? Unde mai pui ca are in compozitie betacaroten, excelent pentru piele. Contine si fibre, asa ca va sprijini sistemul digestiv si protejeaza sanatatea inimii.

Mai are in compozitia sa si vitamina K, asa ca ai toate motivele sa o introduci in alimentatia ta. Cel mai recomandat ar fi sa o prepari la aburi si sa nu o lasi sa fiarba prea mult…totul despre conopida si cum sa o gatesti aici >>>

Dieta cu conopida – pierde 2 kilograme sau mai mult in doar o saptamana

Ei bine, este posibil, in special daca faci si putin sport, te hidratezi si nu mananci dupa ora 7 seara. In orice dieta, oricat de simpla ar fi, exista si reguli. Asa ca nu te intrista ca este nevoie de un oarecare efort, va merita cu siguranta. Plus ca sistemul tau imunitar va fi mai puternic ca niciodata datorita substantelor continute de o simpla conopida.

Cum sa o gatesti, in special cand esti la regimul de slabire?

In primul rand, o poti servi inabusita si cu putin parmezan ras deasupra, asa cum am mentionat deja. Desigur ca poti pregati si o tocanita cu conopida. Adica vei cali o ceapa, un ardei capia si vei pune conopida la fiert, iar cand este gata vei mai adauga condimente. Simplu si gustos, merge de minune cu un pui la gratar sau cuptor.

Mai poti pregati si conopida la cuptor, cu putin parmezan sau branza slaba. Nu vei pune multa branza, mai mult de gust, pentru a nu periclita dieta de slabire. Daca vrei sa incerci ceva aparte, tine minte ca putina conopida cruda, taiata marunt merge si in salate. Daca adaugi si putin ardei gras, salata verde si otet balsamic ai obtinut o salata minunata.

Cum arata o zi de meniu in dieta cu conopida?

Mic dejun: cereale integrale cu lapte vegetal, fructe de sezon/ omleta dintr-un singur ou cu o salata de rosii/ conopida inabusita cu parmezan ras

Gustare: o mana de afine, zmeura sau capsune/ un iaurt vegetal sau in grasimi/ o mana de caju sau migdale

Pranz: conopida la cuptor cu o felie de curcan la gratar, salata verde/ conopida inabusita, pui la cuptor/ supa crema de conopida, salata de ton cu porumb

Gustare: la fel ca precedenta

Cina: salata de cruditati in care poti adauga putina conopida cruda/ conopida cu orez/ conopida inabusita cu parmezan

Nu este chiar asa de greu, nu-i asa? Evident ca poti adapta meniul, dar nu uita sa te feresti de junk-food sau semiprocesate. Mananca mai pur si fa miscare in fiecare zi. Macar o plimbare sau 15 minute de aerobic. Nu uita sa te hidratezi si sa te bucuri de proces, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *