Sfaturi de care sa tii cont cand iti vopsesti parul

Te gandesti de ceva timp sa faci o schimbare in viata ta. Un look nou, o tunsoare noua, o alta culoare de par. Vrei sa faci asta pentru ca simti nevoia sa iti imbunatatesti starea de spirit, sa iti recapeti bucuria de viata. Inainte de a alege ce vrei sa faci, documenteaza-te si informeaza-te bine. Poate nu ar fi rau sa te consulti si cu stilistul salonului la care mergi pentru schimbare. Ti-am pregatit cateva idei care sa te ghideze in alegerea culorii potrivite pentru parul tau.  

Culoarea naturala a parului 

Daca iti doresti o schimbare totala de look, esti blonda si vrei sa fii bruneta sau invers ori ai parul lung si visezi la o tunsoare bob sau la o coafura cu par scurt, analizeaza bine inainte de a lua acesta decizie si cere sfatul specialistilor. Pentru trecere brusca la alta culoare sau daca vrei sa iti acoperi firele albe, va fi necesar sa iei in calcul si cat de greu se intretine parul in aceste situatii si ce vopsea sa alegi. Trebuie sa mergi prima data la salon pentru acest lucru, abia apoi, dupa ce decizi impreuna cu hair stilistul tau, iti vei putea face singura intretinerea cu o vopsea L’Oreal, de exemplu.

Atat in cazul firelor albe, dar si pentru schimbarea culorii, va trebui sa iti vopsesti parul constant deoarece va creste repede, iar diferenta de nuante va fi evidenta si iti va crea un disconfort. Ideal ar fi sa iti alegi o vopsea cat mai apropiata de nuanta parului tau natural, sa fii mereu stralucitoare, bine coafata si sa te poti vopsi cu usurinta chiar la tine acasa.

Culoarea ochilor 

In momentul in care decizi sa iti vopsesti parul, gandeste-te si la faptul ca noua culoare ar trebui sa iti evidentieze ochii, mai exact, nuanta irisului. Daca ai ochi negri sau caprui, ai o gama larga de culori din care poti alege. Ti s-ar potrivi castaniu, chiar si roscat, dar si saten. Poti evita culorile foarte inchise si pe cele foarte deschise.

Daca ai ochii verzi, cele mai potrivite nuante sunt cele roscate, iar cu cat vor fi mai intense, cu atat ochii tai vor fi mai evidentiati. Poti incerca si un ciocolatiu sau chiar un blond-roscat. Toata lumea stie ca pentru ochi albastri, blondul in toate formele este solutia ideala. Fie ca este simplu, cenusiu sau auriu, sigur nu vei da gres cu niciunul dintre ele.

Lungimea parului

Un alt factor important in alegerea vopselei ideale este lungimea parului tau. Pentru parul scurt, orice vopsea se potriveste, pentru ca se va aplica uniform si tot parul va avea aceaasi nuanta, indiferent de lumina in care sta. Pentru un par lung sau mediu, conteaza sa iei in calcul si grosimea firului de par, dar si forma coafurii. Sa stii ca vopseaua face ape, prin urmare, vei avea si alte nuante, in functie de cum iti aranjezi parul.

Nuanta pielii

Pielea are doua tonuri: reci si calde. Cel mai usor de identificat este cu ajutorul testului venelor. Uita-te la venele de la incheietura mainii. Daca sunt inspre albastru, ai subtonurile pielii reci, daca sunt inspre verde, atunci ai subtonurile pielii calde.

Pentru un ten in nuante reci se potriveste paleta de culori inchise, de exemplu, brunet, saten si cenusiu. Pentru nuante de piele cu tonuri calde, blondurile, rocatul si chiar anumite tipuri de saten. Cel mai relevant este sa stii sa iti alegi vopseaua, sa fie de calitate, astfel vei evita probleme la aplicarea la tine acasa.

Cel mai important este sa iti placa de tine cand te uiti in oglinda, indiferent de schimbarile pe care ti le doresti. Important e sa faci zi de zi lucruri care iti plac, care te pun in evidenta, iti provoaca imaginatia si iti starnesc curiozitatea.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *