Conopida, alimentul ideal intr-o dieta echilibrata

Poate ca pana acum nu ti-ai dat seama, dar conopida este unul dintre acele alimente care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata.

De ce? Este o adevarata sursa de antioxidanti, vitamina C si Omega 3. Dupa cum probabil stii, este din aceeasi familie cu broccoli, alta leguminoasa super sanatoasa.

Vestea cea buna consta in faptul ca acest aliment este ieftin si se gaseste tot timpul anului. Sa iti mai spunem ca are doar 25 de calorii la suta de grame? Ceea ce este minunat pentru silueta. O poti gati in nenumarate feluri, iar gustul sau este unul delicios.

De ce ar trebui sa introduci conopida in alimentatia ta

Motivele sunt nenumarate, dar faptul ca are antioxidanti din belsug ar trebui sa te convinga. Sistemul imunitar are nevoie de aliati puternici, pentru a te tine departe de boli si afectiuni. Asa ca nu ar fi rau sa ii acorzi un sprijin.
Conopida intarzie procesul de imbatranire al pielii, asa ca doamnele au toate motivele sa o consume.

O portie de conopida iti poate asigura aproape tot necesarul pe o zi de vitamina C. Suna bine, nu-i asa? Unde mai pui ca are in compozitie betacaroten, excelent pentru piele. Contine si fibre, asa ca va sprijini sistemul digestiv si protejeaza sanatatea inimii.

Mai are in compozitia sa si vitamina K, asa ca ai toate motivele sa o introduci in alimentatia ta. Cel mai recomandat ar fi sa o prepari la aburi si sa nu o lasi sa fiarba prea mult.

Cum gatesti conopida

Este mai bine sa o consumi intr-o forma usor crocanta (adica nu o lasa sa fiarba mai mult de 5 minute), asa isi va pastra proprietatile. O poti consuma ca atare sau poti adauga putina branza de capra si condimente italienesti. S-ar putea sa ramai surprinsa de aroma obtinuta.

Alta reteta consacrata si foarte gustoasa este conopida la cuptor cu branza si smantana. Daca vei adauga si o salata generoasa de cruditati, vei avea un pranz pe cinste.

Incearca sa introduci in dieta ta cat mai multe leguminoase, sunt extrem de benefice si pot inlocui cu succes carnea.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.