Dieta cu clorofila, eficienta pentru slabit

O noua moda a aparut printre curele de detoxifiere, este vorba despre dieta cu clorofila, care te poate ajuta sa pierzi cateva kilograme bune, intr-un mod usor.

Si nu vorbim doar despre slabire, ci si despre curatarea si purificarea organismului, alt aspect esential. Ce efecte benefice are cura cu clorofila? Ei bine, te va ajuta sa detoxifici organismul, sa purifici sangele si sa ai o piele mai luminoasa. Este foarte utila, in special in cazul celor care se confrunta cu probleme ale tenului, cum ar fi acneea.

Desigur, in aceasta perioada vei fi nevoita sa consumi multe alimente verzi, pentru a beneficia de efectele clorofilei existente in acestea. Cel mai important ramane sa extragi clorofila, asa ca pentru aceasta actiune ai nevoie de un mixer si de un storcator de fructe.

Dieta cu clorofila – cum o extragi

Vei avea nevoie de „verzituri” pentru a beneficia de aceste sucuri cu clorofila. Despre ce plante vorbim efectiv? Poti alege intre patrunjel, tulpini de urzica, leurda, frunze de papadie, grau, orz sau ovaz verde, lucerna verde, etc.

Ramane la latitudinea ta sa alegi ce crezi ca este mai potrivit, luand in calcul proprietatile plantelor mentionate mai sus.

Astfel, pentru a obtine un pahar de extract cu clorofila este nevoie sa maruntesti plantele, cu ajutorul mixerului. Dupa aceea, vei filtra sucul obtinut printr-un tifon si il vei amesteca cu apa plata. Alta metoda consta in macerarea plantelor.

Adica le vei toca marunt, dupa care le vei pune intr-un pahar cu apa plata. Le vei lasa la macerat cel putin 6 ore. Dupa aceea, filtrezi totul printr-un tifon si bei extractul cat mai repede. Altfel, risca sa se oxideze.

Metoda cea mai facila este cea care implica un juicer profesionist. Cu ajutorul acestuia poti face sucul rapid, pe care il vei amesteca cu apa plata. Deci nu ai nevoie de o cantitate prea mare.

Atunci cand alegi plantele sau tulpinile pe care le vei folosi, tine minte: cu cat verdele este mai puternic, cu atat mai bine. Dieta cu clorofila nu este un proces complicat, dar presupune consumarea extractului prezentat.

Alt aspect important este legat de durata. Aceasta cura se va prelungi pe parcusul a 12 zile, asa ca este important sa urmezi regulile de baza.

Dieta cu clorofila – planificare pe zile

In prima zi vei consuma doar 50 de ml extract de clorofila, nu mai mult. Se va consuma dimineata, pe stomacul gol, inainte cu jumatate de ora de micul dejun. Este indicat ca prima masa sa fie compunsa din iaurturi naturale si cereale integrale. Continua sa mananci lejer. La pranz poti opta pentru o supa crema de legume sau ciuperci si un gratar cu salata de cruditati. La cina poti opta pentru peste la cuptor si un fruct, la alegere.

Din a doua zi poti dubla extractul de clorofila. Vei consuma 50 de ml inainte de micul dejun si 50 de ml inainte de cina.
La fel, este indicat sa ai o nutritie echilibrata, axata pe un consum ridicat de fructe si legume si cat mai putine grasimi.

Din a treia si pana in a unsprezecea zi, vei creste cu 50 de ml doza de clorofila, in fiecare zi. Asadar, vei incepe sa consumi o „doza” de clorofila inainte de fiecare masa.

In cea de-a doisprezecea zi vei consuma extractul de clorofila si doar orez integral fiert, cu putina sare si ulei. In acest fel, va avea loc o detoxifiere intensa, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

Dieta cu clorofila – un exercitiu de vointa

Desigur ca nu va fi usor pentru cine nu este obisnuit cu aceste sucuri verzi, dar cu siguranta nu este ceva imposibil. Avand in vedere ca in aceasta perioada poti pierde pana la 5 kilograme si te vei detoxifia, merita efortul. Asadar, incearca sa mananci cat mai sanatos (nu depasi 1.400 calorii) si nu neglija sportul.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *