Dieta cu verdeturi – incepe primavara cu dreptul

Este clar ca dieta cu verdeturi poate fi cea mai buna idee, acum ca primavara a sosit. Avem la dispozitie tot mai multe alimente, iar in curand isi vor face aparitia si fructele.

Dar pana atunci loboda, stevia si urzicile sunt „vedetele”. Asa ca ar fi cazul sa profitam de acestea, in special ca sustin procesul de slabire. Si avem cateva idei interesante sa-ti propunem. Iar daca dieta cu verdeturi este pe gustul tau, cu siguranta vei scapa de kilogramele in plus.

Aceste plante te pot ajuta mai mult decat crezi, nu le evita pentru ca poti pregati retete minunate. Nu crezi? Incearca ciorbele sau tocanitele cu verzituri si te vei convinge singura!

Dieta cu verdeturi – ce trebuie sa stii

Ideea de baza este simpla: in fiecare zi vei manca verdeturi la 2 dintre mesele principale. Sau macar la una, daca chiar nu-ti plac si nu le poti tolera. Dar tine minte ca acestea sunt nutritive si gustoase, daca stii sa le prepari.

Tocmai de aceea este bine sa te documentezi, in ceea ce priveste retetele. Internetul abunda in astfel de propuneri culinare, asa ca nu iti va fi greu sa le descoperi.

Mai ramane doar sa le testezi.

Dieta cu verdeturi – ce sa mananci la micul dejun?

Poti pregati o salata cu leurda si papadie, pentru a incepe ziua cu dreptul. Adauga si putina branza slaba si o felie de paine integrala.

Salata de papadie – proprietati si idei de retete

Desigur ca nu este mare lucru sa incluzi si aceasta “rucola” romaneasca in salatele tale. Dar pentru a fi siguri ca realizezi ceva gustos, iti dam cateva sugestii. Atentie de unde procuri papadia, ai grija sa o speli bine de tot si de preferat cumpara sau culege din gradini sau locuri amenajate.

Asa ca iata ce ar trebui sa includa salata ta cu papadie:

– sucul de la o 1/2 lamaie

– masline

– ulei…retete complete aici >>>

Dieta cu verdeturi – ce sa mananci la pranz?

Ei bine, aici avem mai multe optiuni, dupa cum poti banui. Poti opta pentru o mancare de urzici, leurda sau spanac. Daca mai adaugi si o felie de mamaliga sau paine integrala, cu siguranta te vei satura. Poti manca si o supa crema de legume inainte.

Aceste verdeturi stimuleaza procesul de detoxifiere, asa ca vei slabi mult mai usor. In special daca esti genul care consuma prea multe produse de origine animala, este momentul sa faci o pauza. Spanacul este bogat in vitaminele A si C, dar si in minerale precum fierul si potasiul. Are in jur de 60 de calorii per portie, asa ca nu te sfii sa consumi mai des tocanite de spanac.

Poti incerca si varianta cruda. Adica o salata de spanac, rucola, rosii, porumb si un ou fiert. Poate constitui o masa perfecta de pranz. Poti adauga si o felie de sunca, dar nu mai mult!

Incearca sa ai si zile in care consumi DOAR produse vegetale, te vei simti mult mai bine.

Dieta cu verdeturi – ce sa mananci la cina?

Salata de mai devreme poate fi o idee foarte buna si pentru cina. De asemenea, o ciorba de loboda, la care adaugi si putin orez, poate constitui o cina perfecta si lejera.

Atentie: nu manca dupa ora 19 daca vrei sa vezi rezultatele.

Tine dieta 10-12 zile, interval in care poti slabi 3-4 kilograme, daca te tii de treaba. Poate si mai mult, daca faci sport si te asiguri ca nu consumi mai mult de 1500 de calorii pe zi.

Nu uita sa cumperi cat mai des verzituri pe care sa le adaugi mancarurilor. Ne referim aici si la patrunjel, marar, salata verde, rucola, etc. Mananca zilnic salate, pentru o viata mai sanatoasa si un trup mai armonios!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *